VOX i Ciutadans totalment marginats al Parlament: Sense càrrec ni extra de diners

VOX protesta “contra los separatistas”

Comparteix la notícia
Ignacio Garriga, de VOX

Ignacio Garriga, de VOX

VOX protesta “contra los separatistas”

Els grups parlamentaris han acordat el repartiment de càrrecs a les diferents comissions que s’han de constituir al Parlament i descartat la presència de Vox i Cs en cap de les meses. El PPC, en canvi, ha aconseguit presidir una comissió tot i ser al grup mixt: la de Peticions.

El PSC-Units presidirà sis comissions –la d’Afers Institucionals (CAI), la d’Educació, la de Drets Socials, la de la Sindicatura de Comptes, la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la d’Infància–, ERC també en tindrà sis –Economia i Hisenda; Interior; Justícia; Agricultura, Ramaderia i Pesca; la del Síndic de Greuges, i la de Joventut– i JxCat en presidirà set –Salut, Polítiques Digitals i Territori, Acció Exterior i Transparència, Recerca i Universitats, la del Reglament, la de l’Estatut dels Diputats i la de Matèries Secretes–.

Els comuns i la CUP, en canvi, han aconseguit presidir-ne dues cada grup: la Comissió de Feminismes i Igualtat i la d’Empresa i Treball seran per En Comú Podem i les d’Acció Climàtica i Cultura seran per als cupaires.

L’acord pel qual s’han repartit les presidències de les comissions també deixa Vox i Cs sense cap altre càrrec a les meses, formades per un vicepresident i un secretari. D’aquesta manera, el PSC-Units ocuparà set vicepresidències; ERC i JxCat, sis cadascú, i la CUP, dues. Pel que fa a les secretaries, els socialistes n’aconsegueixen vuit i ERC i JxCat, set per grup.

Comparteix la notícia

4 pensamientos sobre “VOX i Ciutadans totalment marginats al Parlament: Sense càrrec ni extra de diners

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings