[VÍDEO]: Nou escàndol al futbol africà

Comparteix la notícia

La polèmica a la final de la copa nigeriana que referma la poca professionalitat del futbol africà

Nou escàndol al futbol africà

Nou escàndol al futbol africà

Comparteix la notícia

La polèmica a la final de la copa nigeriana que referma la poca professionalitat del futbol africà

Desprès que la final de l’Ogun FA Cup, la copa nigeriana, acabès amb empat a 0, l’Ijebu United i el Remo Stars FC es van haver de disputar la final, disputada al Dipo Dina International Stadium, als penals. La final se la va endur l’Ijebu United, el qual jugava a la seva pròpia ciutat, però el més sorprenent d’aquesta tanda va ser la forma en la que van guanyar.

En el vídeo es pot veure com el llançador de l’Ijebu marca amb un xut ras a l’esquerra del porter, en el qual aquest no fa cap mena d’esforç per aturar el xut, al contrari, es queda al mig com un estaquirot, posteriorment, va ser el torn del Remo Stars, el seu llançador va enviar el penal a la dreta de la porteria, però va anar tant a la dreta que se’n va anar per la línia de banda. Els rumors sobre un possible cas de partit arreglat augmenten exponencialment, sobretot perquè no és la primera polèmica d’aquest tipus a l’Àfrica.

No fa ni un mes, en un partit de la Premier League nigeriana, que enfrontava al Kano Pillars i al Dakkada, va succeïr un altre fet insòlit, corria el minut 92 i el marcador mostrava un 1-0 a favor del Kano Pillars, quan els visitants van anotar un gol en una jugada dubtosa, on hi semblava haver fora de joc, però l’àrbitre va decidir donar el gol per vàlid, i en realitat el fora de joc era inexistent, tot i això el president de l’entitat local va baixar al terreny de joc i va colpejar durament al linier, el que va comportar, no només que el gol s’anul·lès, sinó que el Kano Pillars sortís de la zona de descens i avancés al Dakkada.

Aquests dos fets succeïts a Nigèria són només dues petites mostres del que és el futbol africà, un continent amb jugadors d’un gran talent, però amb una confederació molt poc professional. Aquest any aquests fets han incrementat, sobretot perquè aquest any s’ha disputat la Copa Àfrica i les eliminatòries pel Mundial.

Poc abans de l’inici de la Copa Àfrica es van denunciar irregularitats en els testos Covid per part de Burkina Faso i hi ha haver un atac contra tres periodistes on un d’ells va resultar ferit. Ja dintre el torneig els fets similars succeïen un darrere l’altre, primer va ser aquell mític partit entre Mali i Tunísia, on l’àrbitre va xiular el final al minut 86, fet que va provocar l’exclamació dels jugadors de Tunísia, l’àrbitre va rectificar, però va tornar a xiular el final abans del que tocava al 89′, posteriorment va arribar el partit entre Mauritània i Gàmbia, on els organitzadors es van equivocar fins a tres vegades a l’hora de posar l’himne de Mauritània.

Un altre fet que demostra la manca de professionalitat de la confederació és el que va succeïr en el canal de Youtube de la Copa Àfrica, al final de cada vídeo hi havia un enllaç per veure les vídeos, però en canvi l’enllaç portava a un canal religiós poruguès. La competició avançava i els esdeveniments evitables es seguien produint, en el partit entre Serra Lleona i Costa d’Ivori, el migcampista Bundu va jugar tota la primera part amb l’etiqueta de la camiseta, en el partit entre Camerun i Comores, els segons van haver de jugar sense porter perquè cap dels tres convocats estava disponible per jugar, tot i que això pogués ser passar-li a qualsevol confederació el que fa que aquest partit entrés en la llista, és que el porter-jugador va haver de jugar amb una camiseta on el dorsal estava escrit amb cinta adhesiva (van ser multats amb 4.500 euros per això) i a l’estadi hi va haver una estampida que va provocar 8 morts; els jugadors de Cap Verd van ser víctimes d’una intoxicació alimentària que va deixar varis jugadors tocats, i per acabar, en el partit entre Burkina Faso i Tunísia, l’àrbitre, a part de resoldre de manera inexplicable una entrada, va tornar a xiular el final abans de temps,

Ja fora de la Copa Àfrica, en la tanda de penals entre Senegal i Egipte per anar al mundial, els jugadors egipcis van ser enfocats amb làsers des de la grada, provocant la distracció dels jugadors. En la mateixa competició, un metge va perdre la vida en uns aldarulls en el partit entre Nigèria i Ghana i en el Camerun contra Argèlia es va parar el partit perquè se’n va anar la llum.

A part de les competicions a nivells de seleccions, les irregularitats, els partits comprats i els arbitratges inexplicables són el pa de cada dia.

Tots els fets mencionats anteriorment provoquen que les competicions gestionades pels africans tinguin tanta mala reputació. Si tot fós molt més professional, segurament gaudirem d’uns grans partits de futbol.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.