[VÍDEO]: Gerard Quintana parla clar sobre la llengua al FAQS i el llirisme s’espanta perquè “no s’ofengui ningú”

Gerard Quintana més clar que mai al FAQS

Comparteix la notícia
Gerard Quintana

Gerard Quintana

Gerard Quintana més clar que mai al FAQS

La situació del català és dramàtica. El seu ús va a la baixa i l’Estado español fa servir tots els mecanismes per acabar de convertir-lo en una llengua totalment residual. Fins i tot s’han atrevit amb la immersió lingüística. Ni Felipe González, ni Aznar ni Rajoy es van atrevir a tant. Ho fa el Gobierno Amigo, el más Progresista de la Historia, aquella que tant emociona a la carraca llirista i que rep vots favorables d’ERC faci el què faci. La sentència de la justícia espanyola imposant un 25 % de castellà a les aules ha anat acompanyada d’una amenaça de la Ministra de Justicia del Gobierno de España en cas que no s’apliqui.

Per sort hi ha gent que planta cara i parla clar, com el músic Gerard Quintana. En una recent entrevista al Preguntes Freqüents de TV3 ha assegurat que: “El català es veu com una llengua enemiga del castellà i s’ha creat una dinàmica, especialment entre la gent jove, que preocupa molts“.

Malgrat aquest intent del FAQS per fer veure que té sensibilitat amb la llengua catalana, la realitat és que a xarxes socials molta gent ha carregat contra el programa presentat per Cristina Puig. La presentadora va obligar a fer preguntes en castellà per allò del “que así nos entendemos todos” a Juan José Milláshttps://elmondelatele.cat/2021/12/cristina-puig-a-lull-de-lhuraca-per-una-entrevista-en-castella-a-un-escriptor-valencia-es-delirant/, nascut al País Valencià: “I la tertulia amb el J. J. Millás, tota en castellà perquè no portava “pinganillo” ho has trobat bé? Això no té res a veure amb l’estat”.

I malgrat aquesta submissió del FAQS amb impresentables catalanòfobs, l’espanyolisme exigeix encara més. No volen el català. Ni el 100 %, ni el 25 %, ni l’1%. La majoria de comentaris d’aquest sector era d’aquest estil: “Viva España!! Viva el Rey!! viva el orden y la ley!!”

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings