Ustrell de vacances… i fan això contra el català amb Cayetana

Cayetana és entrevistada al Planta Baixa d’ Ustrell

Comparteix la notícia
Cayetana Álvarez de Toledo, al Planta Baixa

Cayetana Álvarez de Toledo, al Planta Baixa

Cayetana és entrevistada al Planta Baixa d’ Ustrell

La diputada del Partido Popular per la demarcació de Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha concedit una entrevista a TV3. Concretament al programa ‘Planta Baixa’, que habitualment presenta Ricard Ustrell. Tot i això, en aquesta ocasió, aquest no hi era. La Marquesa de Casa Fuerte no ha canviat gens ni mica. El fet de tenir dos diputats a Catalunya (ella i Llanos de Luna) no li han baixat els fums.

Xavi Rossinyol era l’entrevistador i va fer l’entrevista en català. Una entrevista a una cap de llista d’un partit que es presenta a Catalunya. Cayetana representa els catalans. Lídia Heredia no ho ha fet mai. I cap altre periodista. I als debats, no es canvia al castellà perquè la ‘pepera’ ho entengui. La dirigent popular entén perfectament la nostra llengua. Ha viscut casada amb un català, Joaco Güell i té filles catalanes.

Rossinyol va començar amb un “bon dia buenos días“, una manera molt absurda, ja que per una expressió en català després va fer tota l’entrevista en castellà. Twitter ha esclatat. Ho consideren una falta de respecte de dimensions còsmiques a la nostra llengua. TV3 va néixer per difondre la llengua catalana. Juntament amb l’escola és una institució indispensable.

La Plataforma per la Llengua no es cansa de repetir que la salut del català és molt greu. Cada vegada són menys els parlants d’aquest idioma als Països Catalans. Les administracions i les institucions són les primeres que haurien de vetllar per potenciar-lo i no fan res.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Ustrell de vacances… i fan això contra el català amb Cayetana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings