Indignació a les xarxes: TV3 promocionant Javier Cercas

Crítiques a TV3 per la promoció d’un espanyolista dels pitjors

Comparteix la notícia
TV3 promocionant Javier Cercas

Javier Cercas

Crítiques a TV3 per la promoció d’un espanyolista dels pitjors

Javier Cercas és un escriptor espanyol que, a més d’escriure llibres, també ha dirigit diverses pel·lícules, com Soldados de Salamina i, ara, ‘Las leyes de la frontera’. Tot i haver nascut a Extremadura, amb només quatre anys la seva família es va desplaçar a Catalunya, concretament a Girona, on va viure i créixer.

Malgrat passar la infantesa a casa nostra, mai ha amagat el seu espanyolisme. És conscient de qui és el seu lector i què li agrada. Tot i que la seva última obra literària es diu ‘Independencia’ aquesta no té res a veure amb el procés d’alliberament nacional que viu -o vol viure- Catalunya. De fet, en més d’una ocasió, ha insinuat que la ‘independencia’ que voldria és la dels independentistes, és a dir, la continuïtat d’una Catalunya espanyola.

Cercas és d’aquells equidistants que no critica amb fermesa la repressió que viu Catalunya per part de les institucions de l’Estado español i, amb el seu silenci, avala aquestes pràctiques.

A TV3, seguint la seva deriva espanyolista dels últims temps, han fet promoció de l’última pel·lícula de Javier Cercas. Això no ha agradat gens ni mica a l’audiència, que ha esclatat contra aquesta actitud colonial, que considera que estem obligats a parlar-ne.

Hem de recordar les paraules de Cercas al FAQS en què va dir que “España és una democràcia plena” i que “El Rey Juan Carlos no va organitzar el cop d’Estat sinó que el va frenar”

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Indignació a les xarxes: TV3 promocionant Javier Cercas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings