Els millors trucs per guanyar al Paraulògic d’avui i de qualsevol dia

Comparteix la notícia

Màrius Serra dona pistes per aconseguir la millor puntuació al Paraulògic

Els millors trucs per guanyar al Paraulògic d'avui i de qualsevol dia

Paraulògic1

Comparteix la notícia

Màrius Serra dona pistes per aconseguir la millor puntuació al Paraulògic

Des que va sortir el Paraulògic, milers de catalans i catalanes estan enganxats i enganxades a aquest joc. S’hi pot jugar amb un mòbil amb connexió a internet i l’objectiu és aconseguir formar paraules, com més millor i com més llargues millor gràcies a sis lletres més una central que sempre ha de ser present al mot. El filòleg i ‘verbista’ Màrius Serra hi juga cada dia i ens explica els millors secrets. El Parulògic és una bona alternativa a l’Eurekat un joc per descobrir poblacions amagades.

“M’he enganxat al Paraulògic des del primer dia que va sortir i me l’estic racionant. Com totes les substàncies que provoquen addicció i no tenen efectes secundaris, cal subministrar-lo a petites dosis”, va explicar el lingüista. Serra acaba gairebé sempre el joc i si no l’acaba li manquen molt poques paraules per fer-ho: “Sempre n’hi ha alguna que se’m resisteix. I sense l’ajuda de la comunitat tuitaire, no n’hauria completat cap!”.

El Paraulògic és entretingut, fa treballar el cervell, és bo per la memòria i és una eina perfecta per conèixer la diversitat lingüística del català

Hi ha diversos trucs que són importants i sense els quals és impossible acabar el joc. El primer és fer pauses i sessions curtes, amb l’objectiu de no obsessionar-se. El segon truc és fer servir el teclat de l’ordinador. El tercer: formar síl·labes i combinar-les. El quart, cercar paraules derivades de les que ja hem trobat. Cinquè: repetir síl·labes, per exemple ‘tata’, ‘rara’.

El sisè: canviar les lletres de posició. El setè truc: saber que les lletres es poden repetir. El vuitè: cercar les paraules de tres lletres. El novè té una mica de trampa: mirar Tiwtter. I el desè truc també té trampa però és interessant: jugar amb el diccionari del DIEC al costat.

Pere Orga, el programador del joc, explica que el 27 de desembre es va fer el primer rècord de 141.000 persones i el 3 de gener ja havia arribat a 170.000. “I cada dia tenim més de mig milió de sessions”, fet que vol dir que els jugadors hi entren més d’una vegada al dia per continuar la sessió ja començada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.