
Trucs paella
El truc s’ha fet viral i està sent molt comentat a xarxes socials
És habitual embrutar la cuina d’oli quan fregim algun producte a la paella. Unes patates, unes croquetes, uns ous ferrats. Són productes molt apreciats a la nostra gastronomia i sempre que els cuinem assegurem un bon àpat, però el problema ve després, quan és hora de netejar els fogons i el marbre que està al voltant. Ara hem conegut algunes recomanacions per evitar esquitxos.
A internet s’ha fet viral un truc que evita que l’oli roent salti de la paella i acabi per tota la cuina. La solució està en la sal. Quan l’oli s’estigui escalfant i encara no hagi aconseguit la temperatura òptima per fregir, és recomanable llençar aquest condiment a l’oli. Com quan afegim sal a l’aigua que està bullint. Després, evidentment, no caldrà salar els ous ni les patates. La sal també servirà perquè el producte no perdi adherència.
Aquest truc et farà la vida més fàcil, et farà estalviar en productes de neteja i et traurà temps a la cuina
Hi ha altres estratègies com afegir una mica de farina de blat quan l’oli s’està escalfant. La farina farà el mateix efecte que la sal i evitarà embrutar la cuina d’esquitxos. Quina és l’explicació? Tant la sal com la farina absorbeixen la humitat dels aliments i eviten que els productes fregits esquitxin quan entrin en contacte amb l’oli. Tot i això, la quantitat ha de ser mínima i ha de ser amb l’oli en fred i no pas quan l’oli ja està calent.
No cal dir que també s’han d’utilitzar paelles adequades i que els productes congelats han d’estar prèviament descongelats. Si contenen traces de gel, quan aquest gel es transforma en aigua i es barreja amb l’oli, també pot produir aquests esquitxos. També s’ha de començar a fregir a baixa temperatura i, poc a poc, anar incrementant la font de calor.
