Tipus de persianes – Guia completa

Tipus de persianes - Guia completa

Tipus de persianes - Guia completa

Comparteix la notícia

Les persianes són un element fonamental a la llar. D’una banda, aporten frescor i ombra als mesos de més calor, alhora que augmenten la intimitat de l’habitatge.

Si volem comprar persianes de comprogar, ens toparem amb una àmplia varietat de tipus. A continuació parlem de les diferents classes que hi ha i de com triar la persiana adequada per a la nostra llar.

Què és una persiana?

Abans de res, definirem què és una persiana. Les persianes són un element mecànic que es pot col·locar tant a l’interior com a l’exterior d’un balcó o una finestra. Es poden fabricar en diferents materials, com ara PVC o alumini, entre d’altres. En general, s’enrotllen en un tambor superior per recollir-les i desenrotllar-les per poder-les desplegar.

Els mecanismes més habituals per fer-la funcionar són aquests:

  • Amb un motor elèctric mitjançant control domòtic.
  • Amb una cinta o escaleta que queda recollida amb una corriola inferior i una altra superior.
  • Amb una maneta. Aquest sistema acciona un torn que va recollint un cable que mobilitza la persiana.

Quins tipus de persianes existeixen?

Si no saps quines persianes escollir, has de saber que hi ha diversos tipus. Un grup correspon a les destinades al seu ús a l’interior, mentre que l’altre gran grup és el de les persianes d’exterior. A continuació, aprofundim en els principals models de tots dos grups.

Venecianes

És un dels models més habituals per a l’interior dels habitatges. Són molt versàtils, ja que es poden combinar amb diferents estils dinteriorisme. Disposen d´una àmplia varietat de formes i colors. Consten d’un sistema de lamel·les que es pot ajustar a l’angle i la intensitat dels raigs solars en cada moment.

Verticals

Es pengen de manera longitudinal de dalt a baix. Estan fabricades amb diferents materials com a fusta, PVC o alumini. Són models que es fan servir a l’exterior.

Enrotllables

Són molt modernes i pràctiques. Disposen d´un gran tancament per protegir l´habitatge dels raigs del sol i de les mirades indiscretes. Són habituals a les cases àmplies i noves, sent una modalitat de persianes a mesura que poden cobrir portes o finestres.

De fusta

S’utilitzen per a l’exterior i constitueixen una bona opció per protegir la llar del so i de la llum. Un dels seus avantatges més grans és que resulten econòmics i ofereixen un toc rústic que aporta calidesa a l’estada.

De panell japonès

Són molt elegants i tenen un disseny minimalista que possibilita combinar els colors amb harmonia i equilibri. S’utilitzen en accessos a patis exteriors o jardins, així com a vidrieres o portes corredisses. És recomanable fer-les servir en espais que siguin amplis, com els salons o els dormitoris.

Tèrmiques

Són molt còmodes de pujar i baixar i estan fabricades amb alumini.

Orientables

Estan fetes d’una única peça i no tenen unions. Tenen una gran resistència i durabilitat. Permeten una millor circulació de l’aire i un control més gran de la llum. Així, en faciliten el maneig i ajuden a reduir la despesa energètica.

Com triar la persiana adequada?

Aquesta és una pregunta molt habitual que et pots estar fent. Quan seleccioneu la persiana que millor s’adapti a les vostres necessitats, heu d’atendre diversos aspectes. Aprofundim-hi a continuació.

La decoració de la llar

Hem de valorar la decoració que tenim a casa nostra i buscar models que s’hi ajustin. Per exemple, no és el mateix decorar una sala que un dormitori infantil. Cada espai reclama un model determinat.

Tenir clar els materials

Cada material té unes característiques pròpies i aporta un millor rendiment en unes condicions específiques. Resulta convenient que tinguis present si les persianes seran d’interior o exterior, quina és la climatologia de la teva zona, etc.

Pressupost

Comprar persianes pot ser una inversió elevada depenent del disseny i dels materials del model seleccionat. Opteu pels elements que millor s’ajustin al vostre pressupost

Quines són les persianes més econòmiques?

Com veus, són diversos els aspectes que poden influir en el cost de les persianes, com ara el disseny, els materials, la mida, etc. A títol orientatiu podem dir-te que les persianes de PVC alacantines tenen uns preus més assequibles. Això és degut a que els seus materials tenen un cost menor.

Quant de temps dura una persiana?

Un dels principals dubtes en comprar persianes és el temps de vida útil que tindran. Un dels factors que més influeixen és el tipus i la qualitat dels materials de què estan compostes. Un altre factor a considerar és que és important que aquests elements rebin el manteniment i la cura adequats. Les persianes fetes de PVC poden tenir una vida útil entre 30 i 50 anys, mentre que les d’alumini són més resistents i s’aproximen als 50 anys amb facilitat.

Quines són millors, les persianes de PVC o d’alumini?

Actualment, els dos materials més utilitzats en la fabricació de persianes són el PVC i l’alumini. Aquestes són algunes de les característiques més destacades.

Les persianes d’alumini són persianes metàl·liques que compten amb lamel·les que s’omplen amb escuma de poliuretà. Això fa que ofereixin un cert grau d’aïllament acústic i tèrmic. Destaquen perquè són lleugeres i es poden lacar en qualsevol color. A més, en cas de necessitar-ho les pots motoritzar.

Les persianes de PVC són persianes de plàstic, per tant, més lleugeres que les d’alumini. Si no estan motoritzades, el seu ús és més senzill. Tot i això, cal tenir en compte que l’amplada que admet la persiana de PVC és menor que la de les d’alumini.

Una de les diferències més grans és que els models d’alumini són més duradors i resistents que els de PVC. L’alumini és un material molt resistent davant de les condicions climatològiques adverses. D’altra banda, les persianes de PVC proporcionen un aïllament tèrmic millor que les d’alumini. Per tot això, podem afirmar que si busques unes persianes resistents, segures i duradores, els models dalumini són la teva millor opció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.