
TikTok1
Detecten que alguns vídeos de TikTok contenen informació falsa
Segons l’empresa News Guard, més del 20% de vídeos que apareixen aleatòriament en el buscador de TikTok, tenen desinformació. L’aplicació TikTok està desenvolupada per l’empresa xinesa ByteDance i ara és la xarxa social més utilitzada pels joves, fins i tot més que Instagram. Les estadístiques apunten que un de cada deu joves que utilitza l’aplicació ho fa com a font d’informació, així que les autoritats dubten sobre l’eficàcia de la aplicació en aquest sentit.
El fet que un de cada cinc vídeos d’aquesta aplicació contingui informació errònia, preocupa a les diferents administracions, ja que veuen que molts joves s’informen a través d’aquest canal i, per tant, els pot arribar informació esbiaixada. En aquest estudi, es van analitzar uns 540 vídeos i 105 d’ells tenien informacions falses o parcialment falses sobre la crisi d’Ucraïna o la pandèmia del covid19.
TikTok té problemes amb la veracitat dels seus continguts
Per exemple, a TikTok hi ha una gran quantitat de vídeos amb discursos antivacaunes amb els quals s’intenta convèncer els joves sobre els perills de vacunar-se. Igualment també hi ha discursos negacionistes sobre el canvi climàtic i altres problemàtiques d’abast mundial que no admeten discussió, ja que estan perfectament provats.
Tot i això, les autoritats admeten que es difícil posar-hi fre, ja que assumeixen la força de les xarxes socials i la facilitat en la viralització dels diferents vídeos. També confien en què els més joves i aquells usuaris que utilitzin aquesta aplicació no es deixin influenciar per les seves informacions.
TikTok està desbancant Instagram, igual que la xarxa social de la fotografia va aconseguir deixar enrere Facebook. Les modes van canviant i ara l’aplicació xinesa està a l’ordre del dia.