La lletra petita de la decisió del TGUE sobre la retirada de la immunitat a Puigdemont que ensorra les pretensions espanyoles de detenir-lo

JxCat diu que el TGUE retira la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí perquè els seus drets polítics no corren perill

Comparteix la notícia
Rebregada espectacular de Junts als socialistes europeus

Carles Puigdemont

JxCat diu que el TGUE retira la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí perquè els seus drets polítics no corren perill

JxCat ha assegurat que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha retirat les mesures cautelars demanades pels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín per mantenir la immunitat perquè “els seus drets polítics no corren perill”.

La formació de Puigdemont ha remarcat que ara mateix no hi ha cap euroordre activa, després que Espanya presentés una qüestió prejudicial al TJUE i les hagués de deixar en suspens. En cas que es reactivin les euroordres, asseguren des de JxCat, el TGUE tornaria a concedir les cautelars als tres eurodiputats.

El TGUE ha decidit desestimar les cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí aquest divendres al matí. Els tres eurodiputats les havien demanades per mantenir la immunitat que els va aixecar el Parlament Europeu al març.

L’havien recuperat a principis de juny quan el mateix TGUE els la va retornar de forma cautelaríssima, però ara l’ha tornada a retirar perquè creu que no han “acreditat amb un grau de probabilitat suficient” que puguin ser detinguts.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings