Terror al Centre Penitenciari de Ponent: Un pres molt violent la fa grossa

Els danys han provocat problemes intermitents de llum i han deixat sense aigua la resta de presos del departament al Centre Penitenciari de Ponent

Comparteix la notícia
Un pres arrenca part d'un dit a un funcionari amb una mossegada

Mossos al Centre Penitenciari de Ponent

Els danys han provocat problemes intermitents de llum i han deixat sense aigua la resta de presos del departament al Centre Penitenciari de Ponent

La UGT de les Terres de Lleida denuncia “la situació d’inseguretat que es viu al Centre Penitenciari de Ponent”, després que un pres del Departament de Règim Tancat (DERT) que es troba en protocol de seguretat per risc de fuga hagi trencat quatre cel·les en només quatre dies.

Unes destrosses que, segons el sindicat, han provocat que el departament i la resta de presos que hi viuen es quedin sense aigua i tinguin problemes intermitents de llum. Aquest intern “ha mostrat una violència intrainstitucional, amb alteracions molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris de la presó”, expliquen des de la UGT.

El sindicat critica la direcció del centre per no donar solucions a aquesta situació. Des d’UGT Presons també exigeixen que s’apliqui de forma immediata l’article 95.3 del Reglament penitenciari i la circular 5/2004 de serveis penitenciaris, que regulen el trasllat d’interns en situacions d’urgència.

El sindicat assenyala que l’entrada en vigor de la nova circular 2/2021 de contenció “no ha funcionat amb aquest pres”, ja que “la nova modalitat de subjecció que se li ha aplicat per controlar la conducta agressiva que manifestava ha originat que pogués trencar les corretges”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings