Cop d’efecte de les televisions públiques dels Països Catalans a favor del català

Les televisions públiques catalana, valenciana i balear augmentaran la col·laboració per crear més continguts en català

Comparteix la notícia
Tots els detalls de l'edició 30 de la Marató de TV3

Les televisions públiques catalana, valenciana i balear augmentaran la col·laboració per crear més continguts en català

Les televisions públiques de les Illes Balears, València i Catalunya augmentaran la col·laboració, a partir de la identitat pròpia de cada una d’elles, per disposar d’una major oferta en llengua catalana. La proposta l’han fet el director general de Radiotelevisión de les Illes Balears (ib3tv), Andreu Manresa, el director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, i el director de Televisió de Catalunya(TVC), Vicent Sanchis.

Tots tres han participat aquest dimarts en la 46a sessió del Fòrum de la Comunicació, organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

El seminari ha recuperat el format presencial a La Pedrera de Barcelona per primer cop des de l’inici de la pandèmia, per bé que amb un aforament reduït. El director de la televisió balear ha anunciat que les tres corporacions tenen el “repte” de crear una plataforma digital que incorpori les produccions de cadascuna. Actualment hi ha un agregador per compartir les seves i les de TV3 i Manresa ha indicat que properament s’hi podrien incorporar les valencianes.

En aquest sentit, el màxim responsable de la televisió balear ha subratllat la “importància” tant de disposar d’un mercat de deu milions de catalanoparlants com d’articular un “imaginari de cara a la ficció enormement potent”.

De la seva banda, el director de la televisió valenciana ha explicat que el seu escenari està marcat pel context de l’aturada d’emissions que va ordenar el govern del PP en plena crisi econòmica, l’any 2013. “La nova televisió valenciana no pot fer programes de gran dimensió i per això necessitem aliances entre les tres corporacions públiques”, ha dit.

Finalment, Vicent Sanchis ha criticat l’actual revisió normativa audiovisual, que ha dit que és “tan
perjudicial contra Catalunya com totes les anteriors”, ja que, des del seu punt de vista, només defensa el castellà. “Tot el que puguin fer els tres governs en contra d’aquestes dinàmiques va a favor de la supervivència de la nostra cultura”, ha afirmat.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings