Cop d’efecte amb la teleassistència per a gent gran

El sistema facilita demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar els familiars mitjançant una alarma al mòbil

Comparteix la notícia
Cop d'efecte amb la teleassistència per a gent gran

Sant Adrià de Besòs acull la primera residència per a gent gran de Catalunya inspirada en el model nòrdic

El sistema facilita demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar els familiars mitjançant una alarma al mòbil

Un projecte de la cooperativa Suara i SeniorDomo – una empresa emergent que rep el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) – ha desenvolupat un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran que permet fer un seguiment continu i preventiu.

Es tracta d’un sistema que permet demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar de seguida els familiars mitjançant una alarma que els arriba al mòbil. Consta d’un rellotge amb mans lliures, una sèrie de sensors que s’instal·len a la llar i una aplicació per al mòbil.

Segons el fundador de l’empresa, Ángel Puertas, el servei de teleassistència presentat permet protegir l’usuari “les 24 hores del dia” i pot instal·lar-lo la mateixa família a la llar sense necessitat que hi vagi un professional. “Hem creat una solució tecnològica molt fàcil d’utilitzar enfront d’altres serveis similars”, ha apuntat.

SeniorDomo té el suport de Hubbik, la plataforma d’impuls a l’emprenedoria de la UOC, i la inversió d’Invergy, l’instrument d’inversió de la Universitat. Va ser també un dels projectes guanyadors de l’edició del 2019 del programa anual d’emprenedoria SpinUOC.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings