Tardà fa el ploricó pel fracàs del català mentre ell i el seu partit fomenten llengües estrangeres

Joan Tardà lamenta el retrocés de la llengua catalana

Comparteix la notícia
Joan Tardà

Joan Tardà

Joan Tardà lamenta el retrocés de la llengua catalana

L’exdiputat d’ERC al Congreso de los Diputados s’ha fet ressò de les preocupants dades sobre l’estat de salut del català. En una entrevista concedida a El Periódico (diari que en un primer moment només tenia la versió en castellà) ha explicat que el català “ha entrat en un accelerat procés de regressió pel que fa a l’ús social” i també “en tots els àmbits institucionals i econòmics”.

El republicà ha admès el fracàs del sistema d’immersió lingüística, que diu que ha desaparegut de la majoria de centres de secundària. L’exemple més clar és de Gabriel Rufián, actual portaveu d’ERC a Madrid, que es pronuncia habitualment en castellà tot i haver estat escolaritzat a Catalunya sota aquest sistema d’immersió.

“Si les forces catalanes no ho posessin tot de part seva i si el Govern no rectifiqués -la llei general de comunicació audiovisual-, entraríem en un escenari de no retorn quant a la supervivència de la llengua”. És a dir, es fa el ploricó, explicant que les forces polítiques cal que premin l’accelerador i es posin a treballar per preservar la llengua, però un dels líders més importants d’aquest partit no l’utilitza.

A TV3, la situació cada vegada és pitjor. ‘Joc de Cartes’ és dels espais més criticats. En gairebé tots els programes, un o més d’un concursant no parla català. A més, altres personatges com Ricard Ustrell, Victor Amela i companyia, defensen més presència de castellà a la televisió pública de Catalunya.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Tardà fa el ploricó pel fracàs del català mentre ell i el seu partit fomenten llengües estrangeres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings