Tancament de l’empresa Sandoz a les Franqueses

L’entesa, pendent de l’aval dels treballadors de Sandoz, preveu un pla de jubilacions a partir dels 55 anys

Comparteix la notícia
Sandoz

Sandoz

L’entesa, pendent de l’aval dels treballadors de Sandoz, preveu un pla de jubilacions a partir dels 55 anys

Els treballadors i la direcció de Novartis Sandoz han arribat a un preacord per al tancament de la planta de les Franqueses del Vallès. Segons informa CCOO, s’ han previst diverses mesures “no traumàtiques” per als 170 treballadors de la fàbrica, que tancarà el 31 de desembre del 2024. Fins que arribi aquesta data, la plantilla es pot acollir a recol·locacions, baixes voluntàries o plans de jubilació a partir dels 55 anys.

En el primer cas, la companyia ofereix 83 places a la planta de Palafolls (Maresme), amb una compensació de 20.000 euros pel trasllat. Pel que fa les baixes voluntàries, seran indemnitzades amb 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats. El preacord l’ha de ratificar ara l’assemblea de treballadors.

En el cas del pla de jubilacions, Sandoz ofereix un pla de rendes als treballadors de 55 anys, amb un complement de fins el 75% del salari net. Pel que fa als treballadors de 58 anys, se’ls proposa un complement de fins el 80%, mentre que als de 59 anys el complement és del 85%.

En els tres casos són fins que els treballadors compleixin els 63 anys, amb una clàusula de revalorització de l’1,5% anual. Els empleats que tinguin 52 anys o més a data de tancament de la fàbrica seran els que es podran acollir al trasllat a la fàbrica de Palafolls i a la jubilació quan tinguin 55 anys.

Per a les persones que no s’acullin a cap d’aquestes opcions, quan es faci efectiu el tancament rebran una indemnització de 55 dies per any, més un lineal de 1.600 euros per any d’antiguitat, amb un màxim de 280.000 euros i un mínim de 20.000. També se’ls pagarà una prima anual de 2.000 euros mentre continuïn treballant, que sumaran per calcular la indemnització.

En paral·lel, s’estableix un pla de recol·locació durant 12 mesos per ajudar aquestes persones a reincorporar-se al món laboral. Finalment, en relació als treballadors que actualment estan en situació de jubilació parcial, l’empresa els pagarà 3.000 euros com a compensació.

CCOO valora positivament aquest preacord, tot i que lamenta no haver pogut evitar el tancament.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings