Els ‘Streamers’ catalans donen suport al concurs AMIC- Directes com a mentors dels centres participants

Comparteix la notícia

Albert Roig, Laia Gufulove, Norman López o Elia Periwinkle són els encarregats de donar píndoles informatives als estudiants i acompanyar-los durant el procés creatiu

Els ‘Streamers’ catalans donen suport al concurs AMIC- Directes com a mentors dels centres participants

Els ‘Streamers’ catalans donen suport al concurs AMIC- Directes com a mentors dels centres participants

Comparteix la notícia

Albert Roig, Laia Gufulove, Norman López o Elia Periwinkle són els encarregats de donar píndoles informatives als estudiants i acompanyar-los durant el procés creatiu

El concurs de creació de contingut audiovisual en directe i en català, AMIC-Directes, acumula ja més de 250 inscrits en la seva primera edició. Per ajudar als alumnes i professors inscrits, hi col·laboren creadors de contingut de tot el territori de parla catalana. Persones d’influència a la xarxa com Albert Roig, Laia Gufulove, Norman López o Elia Periwinkle, s’encarreguen de donar píndoles informatives als participants i acompanyar-los durant tot el procés creatiu, el qual va començar el passat mes d’octubre.

Són un total de 9 creadors i creadores de contingut en català qui s’han sumat al concurs d’AMIC-Directes: la Laia Gufolove, la Gal·la Martí, el Norman López, l’Elia Periwinkle, la Simmer Valenciana, El Racó del Manga, el Berti, l’Albert Roig i el Devid. Des de Barcelona fins a València s’han incorporat per normalitzar l’ús del català a les Xarxes Socials i promoure’l entre les noves generacions que comencen a crear contingut.

“AMIC-Directes, creadors de continguts en català” és un concurs de creació de ‘streamings’ per a joves, que busca impulsar la creació de contingut audiovisual en català a la xarxa. Les inscripcions estan obertes per a estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Fins al 2 de desembre de 2022, l’alumnat que vulgui participar es pot registrar en grups d’entre 3 i 5 persones a través del web www.amicdirectes.cat i publicar el seu vídeo en directe.

Arrenca el període creatiu del concurs AMIC-Directes: Llums, càmera en directe… Acció!

El passat 17 d’octubre es va activar el període creatiu pels participants amb la distribució de diversos tutorials, realitzats pels experts en la creació de continguts, sobre les diferents fases dels ‘streamings’: redactar un guió, enregistrament d’àudio i imatge i configuracions a les plataformes de Twitch i YouTube. L’aprenentatge dels participants es complementa també amb el mentoratge dels creadors de contingut, els quals assessoren els alumnes en cada pas que donen. Finalment, tota aquesta formació ajudarà en la creació d’un vídeo en directe de cada grup participant per a presentar-lo al concurs, i on es valoraran diferents aspectes tècnics,   d’organització,    coherència    i    l’ús    correcte    del    català,    entre    d’altres.

AMIC-Directes aposta pels creadors de contingut, els quals, a més de ser referents, acompanyen als estudiants a través de píndoles d’aprenentatge, classes magistrals o des de les Xarxes Socials. D’aquesta manera, els joves incorporen la llengua al seu dia a dia i normalitzen l’ús del català en qualsevol situació i registre.

Amb aquest concurs es busca impulsar l’ús del català entre els joves de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà mentre experimenten amb les plataformes digitals en tendència de manera segura. A més, s’ha volgut distingir entre dues categories: Actualitat i E-Sports, perquè els joves puguin sentir-se còmodes i crear tenint en compte les temàtiques que més els hi agraden.

Organitza AMIC, “compromís amb l’educació”

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.