Societat

Un restaurador de Manresa fa vaga de fam per aquesta decisió absurda de l'Ajuntament

Un restaurador de Manresa té previst començar una vaga de fam. El motiu són els impediments que, segons ell, li posa el consistori a l'hora de reobrir el negoci que comparteix amb la seva dona. Es tracta del bar 'El Renacer', al carrer de Sant Cristòfol, un petit local amb aforament per a 21 persones a l'interior.

8 de juny de 2020 (20:51 CET)

Un restaurador de Manresa fa vaga de fam per aquesta decisió absurda de l'Ajuntament
Un restaurador de Manresa fa vaga de fam per aquesta decisió absurda de l'Ajuntament
A l'exterior, ara mateix hi té 3 taules, malgrat ell n'hi volia posar 6. Per protegir els seus clients del sol, hi va instal·lar uns para-sols. El consistori li va comunicar que els havia de treure, perquè no tenia permís, o s'enfrontava a una multa de 300 euros. Fart de la situació i amb la sensació que les traves els estan "arruïnant", l'amo, José Antonio Sánchez, començarà una vaga de fam dimarts a les 11:30h del matí.

José Antonio Sánchez se sent "perseguit". En declaracions a l'ACN, el restaurador, amb 38 anys d'experiència al gremi, ha explicat que té bars a prop del seu que superen l'aforament permès a l'exterior i encabeixen a les terrasses més taules de les que poden. "Si et passeges per les terrasses ningú compleix, i jo que ho faig, que a més poso jardineres perquè es respecti la distància, me les fan treure", ha explicat. Sánchez també ha assenyalat que ha hagut de llogar un garatge per poder encabir les taules i les cadires que no li deixen posar.

Ell i la seva dona han pogut treballar durant tot el confinament elaborant menjars per a emportar, però ara, un cop se'ls deixa obrir l'establiment, demanen que no se'ls posin "més traves" a la recuperació econòmica que tant necessiten per poder tirar endavant. Segons Sánchez, adaptar-se a les mesures sanitàries no ha estat fàcil, "però ho han fet amb molt d'esforç". En el seu cas, per exemple, han hagut de comprar una màquina d'uns 5.000 euros per poder desinfectar i netejar el bar tres cops al dia.

José Antonio Sánchez també ha explicat que ha pres la decisió d'iniciar la vaga de fam amb la voluntat que el consistori els deixi "posar les taules que van demanar respectant totes les mesures de seguretat". "D'aquí no ens mourà ningú", ha reblat l'home, que deixarà de menjar a partir de les 11:30h del matí.
Fes-ho córrer
Destacades