Societat

Tot un senyor: Les declaracions de Josep Maria Mainat després de sortir dels jutjats

Tots dos han declarat aquest diumenge al matí

25 de octubre de 2020 (18:09 CET)

Josep Maria Mainat
Josep Maria Mainat

El magistrat del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona ha deixat en llibertat la dona del productor Josep Maria Mainat, però li ha prohibit apropar-se a menys de 1.000 metres de Mainat i dels seus fills. Ángela Dobrowolski, que està investigada per homicidi en grau de temptativa del seu marit, s'haurà de personar periòdicament al jutjat i ja se li ha retirat el passaport. El magistrat li ha prohibit sortir del territori nacional.

La fiscalia havia demanat presó provisional sense fiança o subsidiàriament mesures de control, com ara l'allunyament de la víctima. La representació de Mainat, per contra, no es va adherir a la petició de presó, però sí a les mesures alternatives, incloent també l'allunyament dels fills.

Josep Maria Mainat

El magistrat subratlla que la dona de Mainat no ha intentat fugir del país en els tres mesos que han passat des de l'inici de les actuacions judicials, i tampoc aprecia falta d'arrelament a la ciutat. Constata que el risc de fuga no ha desaparegut en la seva totalitat, però creu que hi ha mesures que es poden prendre al marge de la presó, com ara la prohibició d'apropar-se a la víctima i als seus fills.

El jutge és conscient, diu, dels "nombrosos episodis de violència protagonitzats per la investigada respecte a la víctima i el fill menor d'aquest, fruit d'una relació anterior". També constata que en aquest cas hi ha indicis racionals de criminalitat contra l'acusada. Per tot plegat, veu encertades les mesures d'allunyament demanades.

"L'Angela ha dit moltes mentides de les gordes. Desitjaria que els seus fills tinguessin una mare normal, no desitjaria per res del món que l'Angela entrés a presó", ha dit el cantant. En aquest sentit és molt possible que la defensa de Mainat es decanti per sol·licitar un ingrés en un centre psiquiàtric.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades