Societat

La retallada d'entrega de vacunes de Pfzier anticipa aquets canvis en la vacunació... i tot anirà més lent

El govern estatal està en contacte "directe" amb la Comissió Europea per "mitigar" l'impacte

15 de gener de 2021 (22:48 CET)

Vacuna
Vacuna

El Ministeri de Sanitat espera que la multinacional farmacèutica Pfizer comuniqui l'abast de la reducció de la producció de vacunes contra la covid-19 que ha anunciat aquest divendres per comunicar-ho a les Comunitats Autònomes i adaptar l'estratègia de vacunació, segons han indicat fonts del Ministeri. Les mateixes fonts han indicat que el govern estatal està en contacte "directe" amb la Comissió Europea -que va signar el contracte de compra anticipada amb Pfizer-BioNTech-, la resta d'estats membres i els màxims responsables de la farmacèutica per "mitigar" l'impacte de la reducció.

Paüls
[banner-DFP_1]

Cal recordar que Noruega ha anunciat aquest divendres que Pfizer redueix temporalment el subministrament de la vacuna contra la covid-19 a Europa, en un anunci confirmat després per la companyia a Reuters. La multinacional ha explicat que redueix la distribució les pròximes setmanes mentre millora la capacitat de producció.

La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, ha reclamat a la companyia que "respecti el calendari" de distribució acordat. Tot i això ha assegurat que Pfizer li ha donat garanties que el total de dosis previstes fins al març s'entregaran.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies