El raper lleidatà Pablo Hasel haurà d'entrar a la presó. El motiu no és haver robat, agredit, assassinat ningú, sinó denunciar, a través de les cançons, la suposada corrupció de la monarquia espanyola, especialment del Borbó emèrit, ara 'exiliat' als Emirats Àrabs Units.
En saber la notícia, la societat civil (la de veritat) s'ha bolcat amb el l'artista. Moltes veus han demanat paralitzar aquest ingrés a presó i un canvi immediat del Código Penal perquè s'empari l'exercici a la llibertat d'expressió.[banner-DFP_1]
De fet, a Barcelona es va pintar un mural de grans dimensions amb la cara de Juan Carlos Campechano envoltat d'adjectius que apareixen a les cançons de Hasel. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per acció o per omissió ha permès que aquesta pintada reivindicativa s'esborrés.
La periodista y escriptora catalana Pilar Rahola ha estat molt clara i, visiblement enfadada, s'ha encarat amb l'alcaldessa d'"esquerres" i també amb aquells cantants i artistes que es fan dir progressistes, com Joan Manuel Serrat i Pedro Almodóvar. Tots ells han callat davant les injustícies de l'Estado español contra els presos polítics i represaliats.
Això, @AdaColau ens ho expliques? https://t.co/DGZ4Qteqke
— Pilar Rahola (@RaholaOficial) February 8, 2021
Aquest mural no s’hauria d’haver esborrat.
— Ada Colau ??? (@AdaColau) February 8, 2021
Tot i que no hi ha hagut cap ordre política, és un error que no s’ha de repetir, i per això hem demanat ja revisar el protocol que s’ha aplicat. pic.twitter.com/aJG5fVfGvr
Em sento feliç q els grans Almodovar, Serrat i etc hagin baixat del púlpit per donar suport a Pablo Hasel
— Pilar Rahola (@RaholaOficial) February 8, 2021
JA ERA HORA QUE ES MULLESSIN.
Aprofito per agrair el seu compromís públic a favor dels presos polítics i contra la repressió a Catalunya
Ai, calla, però si no ho van fer mai