Societat

Rebregada de la Consellera de Cultura a Colau pel català

Àngels Ponsa posa a lloc l'alcaldessa Colau pel seu atac -indirecte- al català

1 de desembre de 2020 (18:38 CET)

Àngels Ponsa
Àngels Ponsa

L'estratègia d'Ada Colau de parlar en castellà a les seves intervencions continua aixecant reaccions. Després de diverses crítiques procedents del món de la cultura, com Màrius Serra i Pilar Rahola i periodistes com Fermí Fernández.

La consellera de cultura, Àngels Ponsa, també ha volgut comentar aquest afany de parlar en castellà amb l'objectiu d'arribar a més votants, especialment de Ciudadanos. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ponsa ha exposat que parlar en castellà per arribar a més gent és una decisió equivocada. Afegeix Ponsa que el problema del català no està en no entendre'l sinó en l'ús i els polítics han de "donar exemple". [banner-DFP_1]

Fermi Fernandez a TV3

Ponsa, igual que tots els lingüistes i filòlegs, consideren que per aprendre català -com qualsevol altre idioma- cal parlar-lo i practicar-lo, de manera que no fa cap bé a aquells que l'estiguin aprenent que se'ls parli en castellà.

És un error també utilitzar el castellà perquè se'ls està posant les coses "fàcils", sense premiar la cultura l'esforç de tots aquells que haurien d'aprendre la nostra llengua perquè vivuen i treballen a Catalunya. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades