Societat

Oriol Mitjà diu això sobre la tercera onada... i fa por

L'expert assegura que després de la segona onada, vindrà la tercera

27 de novembre de 2020 (12:39 CET)

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà

L'epidemiòleg Oriol Mitjà s'ha mostrat molt contundent en un fil de Twitter en el qual valora l'actualitat de la pandèmia i com el Govern, especialment la conselleria de Salut d'Alba Vergés, hi està treballant per fer-hi front. 

Mitjà no només ha parlat de present sinó també de futur. Assegura que la "tercera onada" arribarà i lamenta que no hi ha hagut cap "millora significativa" en l'estratègia de controlar la pandèmia, des de l'estiu fins a dia d'avui.

Coronavirus

Posa l'exemple dels cribratges massius, que  han quedat restringits "a Metro Nord", que els tests ràpids d'antígens a les farmàcies "només es fan per invitació amb carta", i que el rastreig de contactes no s'està fent bé. 

L'expert ha valorat les paraules de la Conselleria de Salut en el sentit que afirma que no té diners per pagar ajuts als sectors econòmics afectats per les mesures i es compara amb França o Alemanya, que sí que tindrien aquests diners.

Tot i això, "cal entendre que sí que tenen diners per a tests d'antígens", assegura Mitjà.  "També seria bo que es deixin ajudar pel sector privat o pel ciutadà. Els tests d'antígens es podrien fer a empreses i farmàcies sense prescripció mèdica i sense cost per a Salut", conclou, com a consell. 

 

 

 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies