Societat

Menyspreu vers el català a Vilanova

Una fleca de Vilanova demostra la seva poca professionalitat en l'atenció al públic vers els catalanoparlants

25 de juliol de 2020 (18:34 CET)

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

El català no passa per un bon moment a Catalunya. El seu ús es va perdent poc a poc i molta gent que viu a Catalunya no el parla. Molts creuen que no els fa falta i molts altres perquè directament odien la nostra llengua. Aquesta situació empitjora quan des d'instàncies oficials i des d'alguns partits polítics que es fan dir independentistes normalitzen el castellà com a llengua pròpia i, en ocasions, única.

La piulada en català del Cadiz Club de Fútbol per agrair al Girona el passadís de campió

En un context complicat, els catalans hem de patir escenes lamentables per part de gent que odia la nostra llengua. És habitual que Piolins i elements similars facin servir el famós "hábleme en cristiano". Aquesta actitud s'ha "popularitzat" entre l'espanyolada i els catalanoparlants hem d'aguantar menyspreus constants cap a la nostra llengua, fins i tot als comerços.

Així ho explica un tuitaire. La seva mare va anar a comprar el pa a Vilanova i la persona que atenia a la fleca no l'entenia. Una manera molt poc professional d'atendre a la clientela i que demostra que alguns es pensen que el català no és necessari a Catalunya. O pitjor encara, que es pot veure que no s'entén per obligar a l'altra persona a canviar d'idioma. La dona no s'ho va pensar dues vegades i es va limitar a assenyalar la barra de mig negant-se en tot moment a canviar l'idioma, fent valer els seus drets lingüístics:

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades