Societat

MARCA ESPAÑA: Centenars de futurs advocats espanyols s'organitzen per copiar a l'examen d'accés

Un país de pandereta on hi ha tripijocs a tots els estaments i classes socials

1 de agost de 2020 (19:52 CET)

Marca España
Marca España

La picaresca espanyola ha estat un tret característic del país veí que ells, lluny de veure-ho com una cosa negativa, ho han explotat per benefici propi i intentant fer creure que era quelcom bo. Als països seriosos aquesta manera de funcionar no agrada i la diferència és clara. Mentre els països amb una mentalitat treballadora i amb cultura de l'esforç els va bé, Espanya tira de rifeta enredant per aquí i enredant per allà, com cantava el mestre Peret.

El més paradoxal és que en ocasions perden més temps i esforç en dissenyar plans per enganyar o manipular que no pas si fessin les coses ben fetes. Una manera de funcionar que arriba a tot arreu. El darrer exemple l'hem vist en l'examen d'accés a l'advocacia. Aprofitant que aquest any no era presencial molts aspirants a advocat han dissenyat un pla per copiar. Estem parlant de persones que ja tenen més de 20 anys i freguen els 25 i que s'hauran d'encarregar de temes importants. El fet de necessitar copiar per aprovar aquest examen ja diu molt de la classe de professionals que seran si finalment aproven.

MARCA ESPAÑA: Malgrat l'atur disparat els hostelers de Cantabria no troben gent per treballar

Segons informen diversos mitjans espanyols s'han organitzat grups de Telegram per fer examens "en comú". Una tàctica que faria les delícies de Jéssica Albiach per això de la col·laboració i el treball en comú... podem copiar.

La tàctica és rebuscada ja que els estudiants s'han organitzat per crear 27 subgrups de 3 o 4 alumnes cadascun per contestar la part de l'examen que són preguntes test. Després s'enviaran la resposta. Com que no hi ha cap mena de control a través de webcam no només poden passar-se aquestes respostes sino que també poden consultar apunts o altre material didàctic.

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades