Societat

Jordi Eroles recorda el President Companys i l'espanyolada es donarà per al·ludida

El periodista de TV3 critica l'augment del feixisme i el nazisme a Espanya, avalat per l'extrema dreta política

16 de octubre de 2020 (11:24 CET)

Jordi Eroles
Jordi Eroles

El 15 d'octubre de 1940 el President Lluís Companys va perdre la vida. No va ser una mort natural arran d'una llarga malaltia. El feixistes franquistes van decidir treure-li la vida i el van afusellar per ser català i independentista. Va ser al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc. Tenia 58 anys i l'últim que va cridar va ser "Per Catalunya!". 

Aquesta setmana ha fet 80 anys de la seva execució i moltes personalitats catalanes han volgut tenir unes paraules de record cap a ell. El periodista de TV3 Jordi Eroles hi ha volgut dir la seva i ha explicat com ha viscut la concentració nazi que va tenir lloc a Barcelona el passat 12 d'Octubre al Monument de Colom.

Recorda Eroles que els nazis presents alçaven el braç i cridaven Sieg Heil així com el Cara el sol. La Policia no va fer res i la Fiscalia no farà res. A Espanya està permès perquè consideren que és llibertat d'expressió. A Alemanya ja haurien passat per un Jutjat. 

Eroles explica que el moment coincideix en el temps amb l'aniversari de la mort de Lluís Companys. 80 anys després hauria de ser un temps suficient per enterrar aquest període històric vergonyós, però cada vegada hi ha més gent que el defensa. Els presents a Colom estan orgullosos de l'assassinat de Companys. 

 

 

 

Fes-ho córrer
Destacades