Societat

Ja era hora: Avancen la reunió per poder tenir la vacuna de Moderna a Europa

L'EMA podria donar el vistiplau a una segona vacuna contra la covid-19

4 de gener de 2021 (18:06 CET)

Vacuna
Vacuna

L'Agència Europea del Medicament ha avançat a aquest dilluns la reunió per decidir sobre la vacuna de Moderna que tenia prevista pel 6 de gener. Segons confirma la mateixa agència, el regulador està reunit per avaluar els resultats de la vacuna. És la segona vegada que s'avança la trobada inicialment prevista pel 12 de gener. Així, l'EMA podria donar el vistiplau aquest mateix dilluns a una segona vacuna contra la covid-19, després que el passat 21 de desembre aprovés la de Pfizer-BioNTech. Si Moderna obté l'aval dels experts científics, s'espera que la Comissió Europea autoritzi condicionalment la seva vacuna. Brussel·les ha comprat anticipadament 160 milions de dosis a Moderna, que se sumen als 300 milions de dosis adquirides a Pfizer.

Vacuna d'Oxford

Els països europeus confien que una segona vacuna al mercat permeti accelerar la vacunació contra la covid-19. En els últims dies han sorgit crítiques arreu d'Europa per la velocitat de la vacunació en alguns països i pels problemes de subministrament. Per exemple, algunes parts d'Alemanya van haver d'ajornar la vacunació la setmana passada per falta de dosis.

Mentre a Alemanya s'han injectat unes 200.000 dosis i a Itàlia unes 120.000, a França només unes 500 persones han estat vacunades, segons dades recollides per alguns mitjans europeus. Espanya no ha publicat dades sobre la vacunació.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades