Societat

Gran pas endavant de la Fundació Josep Carreras contra el coronavirus

Investigadors alemanys de la Fundació Josep Carreras han aconseguit curar en 48 hores una dona en estat crític gràcies al fàrmac per al càncer Ruxolitinib. Segons ha informat Catalunya Informació, ara han començat un assaig per comprovar l'eficàcia del tractament en altres pacients. La malalta, de 65 anys, tenia una insuficiència respiratòria i cardíaca molt greu i no havia reaccionat a cap tipus de tractament.

5 de juliol de 2020 (17:53 CET)

Gran pas endavant de la Fundació Josep Carreras contra el coronavirus
Gran pas endavant de la Fundació Josep Carreras contra el coronavirus
El fàrmac li va reduir els símptomes en només 48 hores, ha explicat el vicepresident de la fundació, Evarist Feliu, que ha detallat que "la tenien ingressada i intubada i que li havien fet una traqueotomia i que anava de mal en pitjor".

Els investigadors han iniciat un estudi per comprovar els resultats amb altres pacients, cosa que és el pas previ perquè el medicament es pugui administrar de manera general a pacients greus.

Amb tot, amb els resultats actuals, i si els comitès ètics de cada hospital ho aproven, es podria utilitzar cam a tractament per a malalts en estat crític sense altres possibilitats de tractament.

Feliu ha explicat a Catalunya Informació que "aquest no és un fàrmac antivíric" i que "domina les reaccions inflamatòries que produeix el virus quan arriba als pulmons".
Fes-ho córrer
Destacades