Societat

Gran iniciativa del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs per ajudar en la vacunació

Els professionals sanitaris estan disposats a administrar els vaccins

8 de gener de 2021 (12:50 CET)

Vacuna contra el coronavirus
Vacuna contra el coronavirus

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ofereix al departament de Salut la seva seu corporativa de Barcelona com a centre de vacunació. A través d'un comunicat difós aquest divendres, la institució destaca que és un espai situat "en una zona cèntrica de la ciutat", que té una "gran àrea clínica totalment equipada i en funcionament" i assegura que també "es podria utilitzar per a les preses de mostres per a proves PCR i tests d'antígens i d'anàlisi serològic". "La seu del COEC podria ser un espai on vacunar els dentistes i el personal de les clíniques dentals", assegura el col·legi. A més, ofereix els seus professionals sanitaris per cooperar en la campanya per administrar els vaccins.

El COEC recorda que "els dentistes treballen en les vies altes respiratòries i utilitzen habitualment tècniques que produeixen aerosols" i adverteix que "són sanitaris molt exposats". [banner-DFP_1]

Mossos

"Ens sentim especialment interpel·lats en la nostra condició de facultatius i estem fermament interessats en protegir-nos i en protegir a la població. Per tant, la vacunació resulta prioritària", explica el doctor Antoni Gómez, president del Col·legi.

La disponibilitat i determinació en cooperar en el procés de vacunació s'ha traslladat a través de dues cartes enviades a la conselleria de Salut. La primera el 18 de desembre del 2020 i la segona el 7 de gener del 2021. En la segona missiva també s'ha adjuntat una Proposta de Pla de Vacunació Covid-19 per als dentistes de Catalunya, en la qual, a través de quinze pàgines, es detallen les característiques de la seu del COEC, la proposta d'organització i d'utilització dels espais destinats a vacunació i les ràtios esperades d'aquesta vacunació.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies