Societat

El Gobierno del Diálogo acaba el 2020 amb un regal a Iñaki Urdangarín

L'Audiència de Palma l'havia rebutjat, però el cunyat del rei podrà sortir cada dia d'un centre social de Madrid

31 de desembre de 2020 (14:56 CET)

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin

El Ministeri de l'Interior ha autoritzat Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip VI, a gaudir del segon grau penitenciari amb la flexibilitat de l'article 100.2, cosa que li permetrà complir la resta de la condemna pel 'cas Nóos', de 5 anys i deu mesos, en un centre d'inserció social d'Alcalà d'Henares, anar a casa un cap de setmana al mes i treballar de dilluns a divendres com a voluntari a la Llar Don Orione, sempre que se sotmeti al programa de reinserció per a condemnats per delictes econòmics. Així ho ha acordat la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries després d'estudiar la proposta de la junta de tractament de la presó de Brieva (Àvila), on està reclòs des del juny de 2018.

Ines Arrimadas
[banner-DFP_1]

Segons han informat diversos mitjans i han confirmat fonts ministerials a l'ACN, Urdangarin passarà de la presó d'Àvila al centre social d'Alcalà, però a canvi haurà de fer voluntariat cinc dies a la setmana en comptes de tres con fins ara. A més, se sotmetrà a un programa de reinserció per a delinqüents econòmics, que el govern espanyol va implantar al novembre, pioner a nivell mundial. El programa el podran seguir un 5% dels penats, uns 2.000 a tot l'estat.

A l'estiu l'Audiència de Palma ja li va revocar el tercer grau i el 100.2, però la junta de tractament de Brieva va tornar a insistir en proposar el tercer grau. Ara Institucions Penitenciàrires no ha anat tant enllà però li ha concedit el 100.2 condicionat al seguiment de diverses sessions de tractament de reinserció.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies