Societat

Cop d'efecte dels països de la Unió Europea per ser més eficaços en la lluita contra el coronavirus

Els 27 es reuneixen per videoconferència aquest dijous per "reforçar els esforços" contra la pandèmia

28 de octubre de 2020 (17:35 CET)

Coronavirus
Coronavirus

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea (UE) es reuneixen aquest dijous en una videoconferència informal per "accelerar i reforçar l'esforç col·lectiu" contra la covid-19 en plena onada de contagis al bloc comunitari. Els líders dels 27 busquen avançar en aquesta trobada en el reconeixement mutu de tests, exploraran les possibilitats que tenen els estats d'ajudar-se entre ells i valoraran "com avançar col·lectivament" pel que fa als tests ràpids. Segons apunten fonts comunitàries, el president del Consell, Charles Michel, vol que els líders "comparteixin les seves experiències" i "millors pràctiques" durant la trobada per intentar frenar l'onada de contagis al bloc comunitari.

"Es posarà un focus particular en el testatge i seguiment, així com també en les vacunes", indiquen fonts comunitàries, que mostren preocupació per la "intensificació" de la pandèmia a la Unió Europea.

Durant la videoconferència informal, fonts comunitàries apunten que Michel vol que els líders europeus abordin el reconeixement dels tests en el context dels viatges dins de la Unió Europea i especialment dels tests ràpids.

Proves de coronavirus


A més, el president del Consell Europeu també proposarà als líders que debatin com avançar en un "enfocament comú sobre les vacunes", per exemple, pel que fa als criteris de distribució entre estats o la llista de grups prioritaris per "evitar colls d'ampolla logístics".

Els líders europeus van acordar en la darrera cimera, que es va celebrar fa dues setmanes a Brussel·les, reforçar la coordinació per front a la pandèmia. Aquesta reunió vol, apunten fonts comunitàries, "posar aquestes intencions immediatament en pràctica".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades