Societat

El català es perd a les cases de Catalunya: Xifres preocupants d'ús de la llengua pròpia

La salut del català està en perill i acabarà sent una llengua residual si no hi posem remei

9 de setembre de 2020 (17:12 CET)

Escola catalana
Escola catalana

La Vanguardia Española ha publicat una enquesta en la qual conclou que només el 33,5% dels catalans parlen en llengua catalana a casa seva. Un 41,2% parla majoritàriament en castellà i un 25% afirma que parla indistintament en català i en castellà. 

L'enquesta també reconeix el sentiment de cadascú i afirma que el 47,9% dels enquestats afirma sentir-se "tan espanyol com català", mentre que el 22,9% afirma sentir-se "més català que espanyol" i només un trist 15,2% se sent "únicament català". Un 5,3% afirma sentir-se "únicament espanyol" i un 4,2% "més espanyol que català".

Tot plegat demostra que la llengua castellana no està en perill a Catalunya. La llengua de l'Imperio segueix guanyant terreny a la colònia i està erosionant una llengua amb 10 milions de parlants a tot el territori lingüístic dels Paísos Catalans, però que ara està en perill i en clar retrocés. 

Supermercat

El fet de canviar de llengua quan un castellanoparlant ens parla castellà o el fet de parlar en castellà sabent que l'Interlocutor parla i entén el català són els motius principals pels quals el català està en perill. Tot això sumat als constants atacs de catalanofòbia que pateixen els ciutadans catalans per part dels treballadors de serveis públics i empreses. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades