Societat

ATENCIÓ: El Departament de Salut diu això sobre el teletreball

El secretari general de Salut admet que no tenen competències per exigir-lo però sí per "obligar a promoure'l"

27 de octubre de 2020 (21:06 CET)

Oficina empresa
Oficina empresa

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que el teletreball és "el principal instrument" per reduir la mobilitat laboral i ha demanat que es prioritzi sempre que es pugui.

En plena polèmica entre els membres del Govern per discrepàncies en la seva obligatorietat, Ramentol ha admès que el Govern no té competències per exigir-lo però sí per "obligar les empreses a promoure'l". [banner-DFP_1]

Proves de coronavirus

Segons el secretari general de Salut, cal reduir "tan com es pugui" la mobilitat i ha precisat que les principals causes de mobilitat són laborals. Ramentol ha celebrat així que el Consell de Relacions Laborals fes públic aquest dilluns un comunicat on es reforçava l'obligatorietat de promoure el treball a distància.

Aquest dimarts el conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha assegurat que el teletreball és obligatori en els casos que es pugui i se sancionaria les empreses que no l'apliquessin, mentre que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que el que és obligatori és promoure'l.

El secretari general de Salut ha demanat que es prioritzi aquesta modalitat de treball per poder reduir la mobilitat, encara que ha avançat que a partir d'aquest divendres s'aplicaran noves mesures per frenar els contagis, que no ha volgut detallar.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades