Societat

Advertència d'Oriol Mitjà a Josep Maria Argimon respecte els test d'antígens

L'epidemiòleg és optimista amb els nous tests d'antígens però demana fer-ho bé

9 de novembre de 2020 (12:36 CET)

Oriol Mitjà
Oriol Mitjà

Oriol Mitjà és el metge expert en epidemiologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Malgrat els seus coneixements sobre aquest tema, ha estat vetat, tal com us vam EXPLICAR AQUI, en algunes reunions del Govern. 

Mitjà ha explicat que és molt important fer els tests d'antígens. De fet, un estudi del seu equip ja ha demostrat l'efectivitat d'aquestes proves ràpides per detectar els casos positius i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que la Conselleria de Salut treballa per "ampliar encara més el seu ús, sobretot en asimptomàtics".

Oriol Mitjà

L'epidemiòleg ha celebrat que Argimon hagi decidit ampliar la pràctica de tests d'antígens com una mesura efectiva per trencar amb les cadenes de contagis. "Els científics ens sentim feliços quan el coneixement adquirit a les investigacions es transforma en accions i es posa en pràctica". 

En alguns països, la pràctica d'aquests tesos en farmàcies està funcionant bé. Tot i això, "No de qualsevol manera, cal debatre-ho i consultar-ho a l'administració pública", va demanar Guillermo Bagaría, vocal de l’Oficina de Farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades