La sequera marca la verema d’enguany

Comparteix la notícia

Tots els detalls de com la sequera pot afectar la quantitat i la qualitat del vi

La sequera marca la verema d'enguany

Vi Penedès

Comparteix la notícia

Tots els detalls de com la sequera pot afectar la quantitat i la qualitat del vi

La manca de pluges que ha viscut Catalunya aquest any està provocant que la verema estigui sent més dura del normal. Sobretot al Penedès. Els penedesencs i penedesenques fa mesos que no veuen ploure i quan es diu ploure, es vol dir que caiguin trenta litres com a mínim. Malgrat que si passegem entre les vinyes i els ceps trobem que hi ha diversos gotims, aquests, a causa de la manca d’aigua, no pesen, i, conseqüentment, aporten molt pocs diners als agricultors que estan tot l’any treballant la terra.

En aquests gotims que esmentàvem prèviament, trobem que hi ha molts raïms grimats, és a dir, que no han madurat correctament. Les vergues són molt dèbils i això provoca que moltes vinyes que es podrien veremar a màquina, s’hagin de collir a mà perquè hi ha la por que el cep es trenqui o bé que amb les sacsejades de la màquina el raïm caigui davant de la màquina i no a dins.

La sequera marca la verema d'enguany - verema

Els episodis de poca aigua aniran a més

La sequera també està provocant que trobem molts ceps morts. El que provoca més por i incertesa no és la verema d’enguany, sinó la de l’any que ve, ja que la situació no sembla que vagi a millor, sinó al contrari. Tot fa pensar que la calor no deixarà d’augmentar i que cada vegada en farà més.

La sequera marca la verema d'enguany - verema1

El futur de l’agricultura, igual com el de la pesca i la ramaderia, sembla que no és gaire agradable. Els preus insultants que es paguen i les dificultats climàtiques que cada vegada presenten més mals de cap marquen la verema d’enguany. Els pagesos comencen a estar cansats perquè veuen com el treball de tot un any se’n va en orris.

La sequera està sent tan greu que hi ha diverses vinyes del Penedès no es colliran perquè no surt rendible collir-les a causa de la poca quantitat de raïm que hi ha. De fet, hi ha algunes vinyes que segons pèrits agrònoms, han perdut més del vuitanta per cent de la seva collita i hi ha vinyes que acostumades a produir 8.000 quilograms de raïm, només en faran 1.800.

En els vídeos i les fotos mostrades podem veure com es cull una vinya de macabeu a màquina a Vilafranca del Penedès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.