
Mundial de Qatar
Dinamarca vol ser una de les ‘tapades’ al Mundial de Qatar
La selecció danesa arrenca l’experiència mundialista a Qatar amb la intenció de donar continuïtat al rendiment excel·lent que ja va mostrar a l’última Eurocopa, on va assolir les semifinals, i amb la barrera dels quarts de final, que va assolir el 1998, com a millor resultat a batre en aquest Mundial.
Fa quatre anys, la ‘Dinamita Roja’ va tornar a participar a la fase final d’una Copa del Món, després de no acudir al Brasil 2014 i amb l’última mala experiència de Sud-àfrica 2010, quan va caure en fase de grups, darrere dels Països Baixos i Japó.
A Rússia, el combinat danès va ser la segona millor selecció del seu grup, darrere de França. Però a vuitens de final es va trobar amb una Croàcia enratxada i sense frens que va ser la sensació del torneig i que es va emportar el bitllet als penals. Ara, lluitarà al seu grup de Qatar de nou amb l’actual campiona i amb Austràlia, amb els quals va estar ja a Rússia, i amb Tunísia, per la qual cosa parteix teòricament com l’altre aspirant a passar a vuitens. Per confirmar la seva presència a Qatar, la selecció danesa va ser la millor del seu grup de classificació amb 27 punts, davant d’Àustria i Escòcia.
El domini va ser aclaparador, amb nou triomfs en deu partits i només una derrota davant els escocesos. A més, van marcar 30 gols i només en van rebre 3 en contra, números que aviven el seu optimisme. Després de la fase de classificació, la seva candidatura per a Qatar, com a candidata entre els ‘tapats’, va seguir agafant color amb una gran Lliga de Nacions, on encara que se’ls va escapar el bitllet a la ‘F4’ en benefici de Croàcia, sí que es va imposar a dues ocasions a França, demostrant el bon nivell de la plantilla. Dinamarca arriba a la cita mundialista impulsada per una gran Eurocopa 2020 l’any passat.
Els danesos, malgrat l’ensurt viscut amb Christian Eriksen, van ser l’equip revelació i van arribar a les semifinals amb pes i meravellant el continent, sent una de les millors seleccions d’aquesta ‘segona fila’, abans sense grans candidats. I és que encara que no suma nombroses participacions, la història de Dinamarca als Mundials té bons capítols. La seva primera edició va ser la de Mèxic 1986, on van arribar als vuitens de final amb la generació de Michael Laudrup, Soren Lerby o Elkjaer Larsen, aniquilada per Emilio Butragueño, per després estar també a França 1998, Corea i Japó 2002, Sud-àfrica 2010 i Rússia 2018. El seu millor resultat són els quarts de final al torneig que es va celebrar al país gal.