Cinisme màxim de Salvador Illa amb la decisió del Tribunal de Cuentas

Illa creu que el decret sobre els avals era “ajustat a dret” però demana respectar la decisió del Tribunal de Comptes

Comparteix la notícia
Salvador Illa

Salvador Illa a TV3

Illa creu que el decret sobre els avals era “ajustat a dret” però demana respectar la decisió del Tribunal de Comptes

El líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que el decret llei que crea el fons complementari de riscos de la Generalitat “era ajustat a dret” però ha demanat “respectar” la decisió del Tribunal de Comptes. El TdC va rebutjar els avals de la Generalitat per pagar les fiances als excàrrecs del Govern a qui l’ens fiscalitzador reclama un total de 5,4 milions d’euros per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017.

Illa ha fet aquestes declaracions després de fer l’ofrena floral a la tomba del president Lluís Companys en el 81è aniversari del seu afusellament. El dirigent socialista ha recordat Companys: “Avui recordem el passat amb el compromís de mirar endavant”. La proposta de resolució es començarà a debatre la setmana vinent al Parlament. “Cap país és res si no recorda el seu passat, però les energies centrades en el futur”, ha expressat. Illa ha explicat que la normativa “s’ha quedat enrere” i per això s’han de “reforçar tots els recursos”.

El PSC-Units vol “consolidar” la política de memòria històrica. La iniciativa vol “millorar” la legislació existent i “omplir els buits amb els aspectes que no s’hi preveuen” perquè hi hagi una “regulació completa, coherent i integral de la memòria democràtica a Catalunya”.

La proposició introdueix un cens general de víctimes, amb la incorporació del cens de persones desaparegudes, regular el banc de dades d’ADN o agilitzar els protocols d’informació per indicis de la comissió de delictes en les investigacions de les troballes respecte a persones desaparegudes. Inclou un règim sancionador i dona eines per evitar que es produeixi un enaltiment del feixisme o de la dictadura.

El líder del PSC també ha celebrat que PSOE i PP arriben a un acord per renovar el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i el Defensor del Poble.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Cinisme màxim de Salvador Illa amb la decisió del Tribunal de Cuentas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings