Familiars de residents esclaten contra Salut: Els antivacunes posen en risc els avis

Familiars de residents critiquen que Salut “confina persones sanes vacunades i deixa treballar a persones no vacunades”

Comparteix la notícia
Els antivacunes posen en risc els avis

Josep Maria Argimon

Familiars de residents critiquen que Salut “confina persones sanes vacunades i deixa treballar a persones no vacunades”

La Coordinadora Residències 5+1 considera “absolutament il·legals” les mesures dels departaments de Salut i Drets Socials que van entrar en vigor dimarts passat.

“És el món al revés, confinen a persones sanes vacunades, però deixen treballar a persones no vacunades, sembla que hagin decidit acabar amb els residents”, lamenten en un comunicat. Expliquen que els residents que hagin estat contactes estrets, tot i estar vacunats, s’han de traslladar a una zona groga i no poden rebre visites dels familiars ni fer sortides a l’exterior durant 14 dies.

Per aquest motiu l’entitat anuncia que tornarà a presentar una denúncia davant la fiscalia superior de Catalunya de manera “immediata”. L’entitat exposa que les mesures del Govern són “tramposes” perquè “aparentment relaxen les mesures a les residències, però en realitat només ho fan en aquells aspectes que comporten una despesa econòmica per a l’administració i més feina a les empreses gestores”.

Consideren que no és segur que el personal no vacunat i que sigui contacte estret d’un positiu pugui continuar treballant. “Aquest treballador tindrà un contacte directe amb els residents, els aixeca, els fa la higiene personal, els vesteix, els dona menjar… per tant el risc que pugui contagiar als residents és molt alt”, indiquen. “Això és jugar a la ruleta russa amb els residents”, afegeixen.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings