Dues russes estafen ucraïnesos a Alacant

Comparteix la notícia

Detenen dues dones russes per estafar ciutadans ucraïnesos amb els tràmits de protecció temporal a Alacant

Més catalanofòbia per part de la Policia Nacional

Més catalanofòbia per part de la Policia Nacional

Comparteix la notícia

Detenen dues dones russes per estafar ciutadans ucraïnesos amb els tràmits de protecció temporal a Alacant

La Policia Nacional espanyola ha detingut dues dones per estafar ciutadans ucraïnesos amb els tràmits de protecció temporal a Alacant. Les arrestades, mare i filla d’origen rus, captaven les víctimes a les cues de les comissaries per oferir-los agilitzar la tramitació dels seus documents a canvi de diners arribant a estafar un total de 5.000 euros. Enganyaven els ciutadans ucraïnesos afirmant que treballaven per a la policia, i si les descobrien, els amenaçaven d’anul·lar la seva condició de desplaçats si destapaven els fets.

Les presumptes autores aprofitaven el desconeixement dels desplaçats que acudien a comissaria per obtenir els documents que els permeten residir legalment a Espanya per fer-los creure que si abonaven determinades quantitats de diners – 250 euros en cas d’un adult i 150 euros per un menor- els tràmits serien molt més àgils.

Les arrestades, que havien treballat anys d’intèrprets oficials a través d’una empresa, coneixien perfectament els tràmits, i entraven i sortien de les dependències policials simulant treballar amb els agents.

La presumpta estafa no acabava amb l’obtenció dels diners, sinó que, quan els afectats detectaven l’engany i en reclamaven la devolució, les dones els amenaçaven dient que tenien capacitat per anul·lar-los i cancel·lar els documents. Finalment, els agents les van arrestar com a responsables dels delictes d’estafa, amenaces i coaccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings