Gabriel Rufián i Eduard Cabús fan broma sobre l’èxit de Valtònyc mentre corren a fer el llepa amb els amics espanyols

Rufián i Cabús i el seu processime

Comparteix la notícia
Gabriel Rufián

Gabriel Rufián

Rufián i Cabús i el seu processime

El Tribunal Constitucional belga ha declarat inconstitucional el delicte d’injúries a la Corona. Ho ha fet després que un jutge iniciés una qüestió prejudicial en el cas del músic balear. Amb aquesta decisió, la justícia belga tindrà encara més difícil (si no impossible) extradir el raper mallorquí, ja que s’elimina qualsevol analogia amb el Codi Penal espanyol pel fa a les injúries a la Corona.

El periodista i el portaveu d’ERC al Congreso de los Diputados (que ha compartit el missatge) se’n riuen d’aquesta fita. Valtonyc i els seus advocats no han aconseguit només que es pugui insultar el rei a Bèlgica, sinó també que tot Europa vegi, una vegada més, com és la justícia espanyola i com són les institucions de l’Estado espanyol.

El músic ha criticat que es faci el llepa amb els amics espanyols. Reconeix que li hauria agradat que haguessin mostrat alegria per una victòria col·lectiva. Lluny d’això, l’insulten i fan retuits lamentables. Li demana al dirigent republicà que demani l’alliberament de Pablo Hasel i la revisió del Codi Penal utilitzant la sentència.

A dia d’avui, encara hi ha una dotzena de músics condemnats per exercir la seva llibertat d’expressió. Així ho va expressar el mateix Josep Arenas en una entrevista des de Bèlgica dissabte passat al programa Preguntes Freqüents de la Televisió de Catalunya.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Gabriel Rufián i Eduard Cabús fan broma sobre l’èxit de Valtònyc mentre corren a fer el llepa amb els amics espanyols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings