Una revista britànica ensorra l’Estado español pel tracte als presos polítics

Una revista britànica destapa les vergonyes de l’Estado español

Comparteix la notícia
El Gobierno Progresista anuncia una pujada de les cotitzacions per poder mantenir l'estafa

Pedro Sánchez

Una revista britànica destapa les vergonyes de l’Estado español

La setmana passada coneixíem una notícia molt important. El Tribunal Constitucional belga eliminava els delictes contra la corona i considerava que qualsevol opinió o manifestació sobre la monarquia quedava emparada amb la llibertat d’expressió. Josep Arenas, més conegut com a Valtonyc, rebia amb els braços oberts aquesta nova jurisprudència, que serà molt útil a l’hora de tancar, d’una vegada per totes, la seva carpeta sobre l’extradició.

A Bèlgica hi ha presos polítics que no han estat extradits a Espanya per uns fets que a Espanya van ser considerats delictes molt greus castigats amb penes de fins a 13 anys de presó. És per això que la revista britànica Prospect ha acusat l’Estado español de “cacera de presos polítics”. Ha publicat un article molt contundent en el qual parla de persecució i del desig d’atrapar el President Carles Puigdemont.

“La cacera de presos polítics d’Espanya”, és el títol d’un text signat per Tom Canetti, un periodista australià freelance establert a Barcelona i que cobreix l’actualitat política europea. “El tracte al líder català Carles Puigdemont aquesta tardor demostra que Madrid està provocant una crisi de l’estat de dret més àmplia”, explica.

L’article insisteix en què el delicte de sedició requereix violència i que aquesta violència no es va produir, almenys pel que fa al moviment independentista. Sí que es va produir en l’entorn policial, fins al punt que Amnistia Internacional va parlar de “brutalitat policial”. També destaca les diferències entre la justícia belga, italiana, alemanya i francesa, que no han considerat adequat empresonar Puigdemont.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Una revista britànica ensorra l’Estado español pel tracte als presos polítics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings