ALERTA: Retiren aquests embotits d’una fàbrica de Girona per listèria

L’Agència de Salut Pública de Catalunya treu del mercat diferents productes amb listèria per la seva manca de garanties sanitàries

Comparteix la notícia
Retiren embotits amb listèria

Retiren embotits amb listèria

L’Agència de Salut Pública de Catalunya treu del mercat diferents productes amb listèria per la seva manca de garanties sanitàries

L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut (ASPCAT) ha notificat a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) la retirada de diferents productes càrnics elaborats per l’empresa Embotits d’Oix SL de Girona, en haver detectat la presència de listeria monocytogenes i una manca de garanties sanitàries en els elements analitzats.

Segons un comunicat de l’Agència, s’han tret de la circulació del mercat embotits com la botifarra d’ou, el bull blanc, la botifarra negra, la botifarra de fetge, i la botifarra d’all i julivert de nou lots de la marca comercial D’Oix. De moment, aquests productes s’havien distribuït exclusivament a Catalunya. L’ASPCAT està fent les actuacions de comprovació de la retirada del producte del mercat, la investigació de les causes i l’aplicació de mesures correctores en l’establiment elaborador, el qual ha suspès la seva activitat a requeriment d’aquesta Agència.

Segons el mateix comunicat, a hores d’ara no s’ha detectat cap persona afectada a Catalunya per aquesta listeria. Com a mesura de precaució es recomana, però, a les persones que tinguin a la seva llar els lots 2106, 2107, 2108, 2109, 2110, 2111, 2112, 2113 i 2114 dels productes que s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.

En el cas d’haver consumit aquests productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb Listeriosis (vòmits, diarrea i febre), es recomana acudir a un centre de salut.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “ALERTA: Retiren aquests embotits d’una fàbrica de Girona per listèria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings