
Resum de tots els partits de vuitens de final del Mundial FOTO - Europa Press
CRÒNICA DE TOTS ELS PARTITS DELS VUITENS DE FINAL DEL MUNDIAL
PAÏSOS BAIXOS 3 – ESTATS UNITS 1
Els Estats Units va començar millor el partit, tenint més presència a camp rival i exercint una pressió alta que estava sent molt beneficiosa. Països Baixos volia sortir amb la pilota jugada fent com una mena de transició, en una jugada d’aquestes, Memphis va avançar al seu combinat a passada endarrere de Dumfries. Els Estats Units continuava atacant estàticament i Països Baixos estava sortint bé al contraatac i estava superant bé la pressió rival. Els Estats Units es va tornar imprecisa i poc abans del descans va rebre el segon gol, obra de Blind. La possessió dels americans continuava sent estèril, tot al contrari que els neerlandesos, que creaven perill a través dels centres laterals. Malgrat que els Països Baixos estava còmode i estava defensant bé, Wright va retallar distàncies amb un gol força estrany. Els Estats Units es va créixer, però poc després, Dumfries va sentenciar el partit amb un gol de volea.
ARGENTINA 2 – AUSTRÀLIA 1
Argentina va tenir la iniciativa davant una Austràlia que es va plantar amb un bloc mitjà, tot i que s’anaven estirant. Argentina no creava perill en els seus atacs estàtics a causa d’una Austràlia que plantava cara i defensava amb les línies juntes. Argentina estava sent poc agressiva sense la pilota i va cedir una mica de possessió als australians, els quals estaven ben posicionats. Messi va avançar al seu país, el qual tenia problemes per trobar el camí cap a la porteria, poc abans d’arribar al descans. El ritme de la segona part no va ser massa alt i Argentina tenia dificultats per accelerar-lo, però una bona pressió de Rodrigo de Paul sobre el porter Rayan va permetre a Julian Álvarez marcar el segon. Després del gol, Austràlia va incomodar poc als sud-americans, però un xut de Goodwin va ser desviat per Enzo Fernández i va permetre als australians creure-hi, però aquesta esperança va durar poc.
FRANÇA 3 – POLÒNIA 1
França tenia la iniciativa, s’estava aproximant i no estava especulant. Al minut vint, Polònia va intentar fer una passa endavant i va començar a guanyar protagonisme, tot i que li estava costant trepitjar l’àrea rival. En una primera part amb poques ocasions clares de gol, Giroud va avançar als francesos amb un gol que li permetia esdevenir el màxim golejador de la història de França. Polònia no va perdre la fe, però França continuava tenint més iniciativa, tot i que no generava perill. Liderada per un Mbappé que estava trobant molts espais per córrer i per un Griezmann que cada cop estava més còmode, França es va anar fent amb el control de la pilota. Mbappé va marcar dos gols més en el tram final del partit per sentenciar-lo, tot i que en el darrer instant, Lewandowski va marcar un penal provocat per unes mans d’Upamecano i que va ser executat dues vegades.
ANGLATERRA 3 – SENEGAL 0
Senegal va sortir sense contemplacions, però Anglaterra era qui tenia la iniciativa. Els africans van exercir un bon marcatge sobre Declan Rice, un dels pilars fonamentals de l’equip. Anglaterra atacava estàticament i el Senegal sortia al contraatac, a part, aquest últim era qui estava tenint les ocasions més clares. Senegal va quedar tocat després de la jugada combinativa dels anglesos que va acabar amb gol de Henderson i amb el temps afegit ja complet, Kane va marcar el segon en un contraatac molt ben executat. El tercer gol, ja en la segona part, també va arribar en una transició. Senegal mai va perdre la fe per marcar el gol de l’honor, però el final del partit va ser plàcid i calmat per una selecció anglesa que va presentar la seva candidatura a ser una de les principals candidates a endur-se el torneig.
JAPÓ 1 – CROÀCIA 1
Croàcia va voler tenir la iniciativa, tot i que no estava massa còmode amb la pilota. Japó esperava al mig del camp i sortia al contraatac, creant més sensació de perill. Croàcia va millorar i va començar a pressionar sobre la porteria nipona, exercint una bona pressió quan perdia la pilota i amb aproximacions freqüents, però el primer gol va ser obra de Maeda, qui en un centre lateral va avançar als asiàtics i els va permetre arribar en avantatge al descans. Japó va continuar sent intensa i tenint les ocasions clares, mentre que Croàcia va sortir un pèl freda del descans, no tenia massa possessió i el partit es jugava lluny de l’àrea, però en un centre lateral, Perisic va aconseguir empatar el partit. Croàcia va créixer a partir del gol mentre que el Japó va quedar tocada. Croàcia va buscar amb freqüència les pilotes penjades a l’àrea, perquè els japonesos havien mostrat debilitat a l’hora de defensar-la. Amb l’empat a u al marcador ens en vam anar a la pròrroga i, com que no es va moure el resultat, ens en vam anar als penals, on gràcies a un gran Livakovic, que va aturar tres dels quatre penals, Croàcia va guanyar el partit.
BRASIL 4 – COREA DEL SUD 1
La primera mitja hora de Brasil va ser la millor mitja hora que cap equip havia fet en el que portem de Mundial, quatre gols, jugade fluïdes, ràpides i verticals, detalls de qualitat constants, un bon maneig de la pilota, etc. Els coreans van quedar molt tocats després del recitals dels sud-americans, que van demostrar una vegada més perquè són candidats al títol. Els dos equips van buscar el gol, Brasil va tenir ocasions per marcar el cinquè i Corea va aconseguir retallar distàncies en una segona part que va servir a Brasil per fer rotacions, fins i tot en la porteria, on Tite va fer jugar uns minuts a Weverton, el tercer porter, amb la seva entrada al camp, Tite ja ha fet jugar als 26 jugadors de la convocatòria.
MARROC 0 – ESPANYA 0
Espanya va tenir la iniciativa mentre que Marroc va decidir replegar-se i sortir al contraatac. A Marroc no li cremava la pilota i arriscava amb ella davant una Espanya que pressionava a dalt i que tenia algunes dificultats per trepitjar àrea rival. La defensa de Marroc estava avançada, cedint molt d’espai a la seva esquena. Cada cop a Marroc li estava costant més quan tenia la pilota, però sense ella ho estava fent molt bé, i Espanya s’estava encallant. Primera part amb poques ocasions de gol. Espanya va sortir amb ganes del descans, mentre que Marroc es va tornar encara menys propositiva, es dedicava a buscar l’error rival. Espanya no volia arriscar massa amb la pilota i això provocava que Espanya no trepitgés massa àrea. Marroc estava tancat i Espanya acumulava molts jugadors en camp rival, cada cop els primers estaven defensant més endarrera i dificultaven més el joc pel carril interior. Al tram final del partit, Marroc va haver de fer substitucions per la fatiga. El partit va acabar anant a penals, on Bono va ser l’estrella aturant els tres penals i classificant a la seva selecció pels quarts de final.
PORTUGAL 6 – SUÏSSA 1
Els suïssos van sortir amb personalitat al partit, però Gonçalo Ramos va avançar a Portugal amb un gran xut escorat i pel primer pal digne del mateix Ronaldo, qui estava a la banqueta. Portugal va continuar sent més propositiva davant una Suïssa que no reaccionava, tot i que ho intentava. Portugal va completar una primera part excepcional i va mostrar la seva candidatura. Suïssa, un equip que acostuma a defensar molt bé, va estar molt fluixa en aquesta faceta i tampoc estava tenint massa pilota per crear perill. En el primer quart d’hora de la segona part, vam veure com Gonçalo Ramos primer i Guerreiro segon sentenciaven el partit i Akanji retallava distàncies. Suïssa no es va donar per vençuda i va fer canvis ofensius, però poc després, Gonçalo Ramos va culminar el seu hat-trick amb una gran vaselina. Joao Fèlix va ser un dels millors del partit malgrat no participar en cap gol. Els suïssos es van donar per vençuts i, ja en l’afegit, Leao va sentenciar la golejada amb un gran gol.