
Reobren la causa penal contra Ada Colau i ella hiperventila fent-se la víctima
Colau es mostra “perplexa” per la reobertura de la causa i denuncia intencionalitats polítiques de “fer soroll”
L’alcaldessa Ada Colau s’ha mostrat “perplexa” pel fet que l’Audiència de Barcelona hagi reobert la causa contra ella per suposades irregularitats en subvencions a entitats socials. En una atenció als mitjans des de l’Ajuntament, Colau ha denunciat intencionalitats polítiques de “fer soroll” per part de l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica i ha demanat conèixer qui hi ha al darrere d’aquesta “entitat fantasma”.
L’alcaldessa ha reiterat que el consistori col·laborarà amb la justícia, s’ha mostrat convençuda que “no hi ha cap base” en el cas i ha tornat a defensar la “rigorositat” de tots els professionals del consistori. L’advocat Àlex Solà confia que no s’arribarà a judici perquè diu que no hi ha prou indicis.
Colau ha recordat que la causa ha estat arxivada dos cops per fiscalia i per un jutjat després d’investigacions “àmplies” i fins i tot de prendre-li declaració a l’alcaldessa i ha apuntat que s’ha reobert la causa sense cap fet nou ni prova nova.
L’alcaldessa ha denunciat que l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica “està allargant artificialment una causa que no tenia cap base” i creu que està fent un “mal ús” de la justícia “abusant” dels tribunals per “sembra l’ombra del dubte sobre l’Ajuntament”.
En aquest sentit, ha reivindicat la feina que fan els professionals dels serveis municipals, ha remarcat que el consistori no té “res a amagar” i ha fet un avís: “Si pretenen intimidar-nos aconsegueixen el contrari, estem convençuts que no hi ha cap base”.
Per acabar, ha fet una crida a la col·laboració ciutadana i dels mitjans de comunicació per saber qui hi ha al darrere de l’associació. “Ens mereixem saber qui hi ha darrere i qui finança reiterats recursos i accions judicials que tenen uns costos”, ha conclòs.
Per la seva banda, l’advocat Àlex Solà, ha explicat que el primer que ha de passar és que el jutge acati la decisió de l’Audiència i practiqui quatre de les sis diligències de prova que havia demanat l’acusació particular i que havien estat rebutjades. D’aquestes quatre diligències, dues són declaracions -una de les quals d’un interventor general- i dues proves documentals, que són informes públics i expedients de subvencions. Un cop practicades les diligències, el jutge haurà de decidir si continua percebent que no hi ha indicis o, si per contra, creu que hi ha indicis i ha de continuar la investigació.
Solà considera que, a la pràctica, “s’allarga innecessàriament i artificialment” la causa i estima que es pot allargar mesos perquè els jutjats d’instrucció estan “col·lapsadíssims”. “Jo tinc la total convicció que aquest assumpte no arribarà a judici perquè abans quedaran esvaïts tots els indicis”, ha conclòs l’advocat.