A la Catalunya llirista hi cap tothom: Aragonès vol solucionar els problemes d’Espanya i demana a Sánchez escollir tots els refugiats que calgui

Aragonès parla amb Sánchez i ofereix Catalunya per acollir tants refugiats afganesos “com faci falta”

Comparteix la notícia
Rebregada de la CUP a Pere Aragonès per allargar l'agonia de la taula de diàleg

Pere Aragonès

Aragonès parla amb Sánchez i ofereix Catalunya per acollir tants refugiats afganesos “com faci falta”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va parlar dilluns amb el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, i va oferir Catalunya per acollir tants refugiats i refugiades de l’Afganistan “com faci falta”. Així ho ha explicat Aragonès en una entrevista a l’ACN aquest dimarts, on assegura que tota la xarxa catalana d’espais d’acollida s’ha posat a disposició per afrontar l'”emergència humanitària”, provocada pel control dels talibans al país.

El president també reclama que s’accelerin tots els tràmits per reconèixer el dret a l’asil de les persones refugiades a Catalunya. Tot i que no va concretar xifres amb Sánchez, Aragonès ha asseverat que Catalunya “assumeix les seves obligacions internacionals”, també en matèria humanitària.

“Tenim una obligació humanitària davant la situació a l’Afganistan”, ha remarcat Aragonès, que va oferir ahir Catalunya a Sánchez com a terra d’acollida i refugi, tant per la part que correspondria pel seu pes en població com “pel que faci falta”. “Ens hem de preparar perquè hi haurà una onada d’exili i una necessitat d’oferir asil i refugi a centenars de milers de persones”, ha argumentat el cap del Govern.

Aragonès ha emfatitzat que cal accelerar tots els tràmits d’asil per reconèixer oficialment els estatus de persones refugiades, un procés que és “molt lent”. En aquest sentit, el president ha apuntat que l’Estat -que és qui en té la competència- ha de posar “molts recursos” per defensar el dret a la protecció internacional. Aragonès ha afegit que avui mateix sortiran mitjans de transport des de l’Estat per poder dur a terme el procés de repatriació, d’aquí uns dies.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “A la Catalunya llirista hi cap tothom: Aragonès vol solucionar els problemes d’Espanya i demana a Sánchez escollir tots els refugiats que calgui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings