Catalunya refugi de delinqüents internacionals fugits de la justícia: En cauen 5 en un mes

Les autoritats de diferents països reclamen aquests delinqüents per delictes comesos entre 1997 i 2021

Comparteix la notícia
Piolins

Cotxe de la Policia Nacional

Les autoritats de diferents països reclamen aquests delinqüents per delictes comesos entre 1997 i 2021

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de Barcelona durant aquest mes de juliol fins a cinc fugitius buscats per les autoritats de diversos països per assassinat, tràfic de drogues i tinença d’armes. En operacions independents, la policia ha arrestat aquestes cinc persones, que tenien en vigor diverses ordres de detenció interposades per autoritats albaneses, franceses, paquistaneses i sèrbies per delictes comesos entre el 1997 i el 2021. Un d’ells era reclamat per assassinat, ja que se l’acusava d’haver matat a un altre individu al Pakistan el 1997 durant una disputa.

El presumpte assassí, per qui es demanava cadena perpètua al seu país, ha estat detingut al seu domicili de l’Hospitalet de Llobregat. Una altra de les detencions s’ha fet a Santa Susanna. En aquest cas l’arrestat era un fugitiu d’origen moldau reclamat per França per un delicte de tràfic de drogues que es remunta al 2015, quan l’home va abandonar el vehicle amb el qual circulava durant un control de la policia de Perpinyà. A l’interior del vehicle van trobar-hi 132 quilos de resina d’haixix. El fugitiu s’enfronta a una pena de deu anys de presó.

El tercer detingut, d’origen albanès, ha estat arrestat en una altra operació a l’estació de Sants, a Barcelona. Se’l buscava per un delicte d’amenaces i tinença il·legal d’armes i municions per uns fets ocorreguts el 2014 a Albània. L’home es va barallar amb el germà de la seva parella i el va amenaçar amb una arma de foc.

El mateix dia de la seva detenció la Policia Nacional detenia un altre fugitiu a l’aeroport del Prat. En aquest cas era un fugitiu nascut a Geòrgia reclamat per les autoritats franceses per un delicte de tràfic de drogues relacionat amb cocaïna i haixix aquest any 2021.

Per últim, el cinquè detingut ha estat arrestat a Sant Pere de Ribes. Era buscat per Sèrbia per un delicte de tràfic de drogues per uns fets ocorreguts l’any 2015. i pel qual un any després, el 2016, va ser condemnat en absència a tres anys i tres mesos de presó.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings