Rebregada judicial als Piolins que perseguien un il·lustrador català

Comanegra anuncia que “hi haurà més Estel·la, hi haurà més sàtira, i continuarà havent-hi llibertat de publicació” després de la jugada bruta dels Piolins contra l’il·lustrador Galmés

Comparteix la notícia
Il·lustrador Galmés

Vinyeta del còmic editat per Comanegra 'On és l’Estel·la?' de Toni Galmés (horitzontal).

Comanegra anuncia que “hi haurà més Estel·la, hi haurà més sàtira, i continuarà havent-hi llibertat de publicació” després de la jugada bruta dels Piolins contra l’il·lustrador Galmés

La causa contra l’il·lustrador d”On és l’Estel·la?’, Toni Galmés, per injúries ha estat arxivada, segons ha explicat l’editorial Comanegra en un comunicat. Quatre sindicats de la Policia van presentar una denúncia contra l’il·lustrador arran del llibre publicat per Comanegra.

L’artista va declarar al jutjat número 12 de Palma de Mallorca per aquest procés i a Barcelona van declarar el passat novembre Joan Sala i Jordi Puig, de Comanegra, com a testimonis en aquest judici. En un comunicat, l’editorial ha celebrat l’arxivament i ha anunciat que “hi haurà més Estel·la, hi haurà més sàtira, i continuarà havent-hi llibertat de publicació”.

S’arxiva així la causa del jutjat número 12 de Palma contra l’il·lustrador d”On és l’Estel·la?’, Toni Galmés, per injúries, que va portar al director de Comanegra, Joan Sala, i l’editor Jordi Puig a declarar al novembre de l’any passat a Barcelona. Sala va manifestar a l’ACN que “tot això és un despropòsit” perquè tothom “hauria de tenir clar que existeix, sobretot quan es parla de ficció i ironia, la llibertat d’expressió i de publicació i que està per sobre de tot”.

L’editorial ha destacat que estan molt contents pel seu autor, primerament, que “ha patit una pressió enorme durant tot aquest temps”. També s’han mostrat orgullosos que s’hagin desestimat per segona vegada les denúncies de la Policia Nacional contra el seu llibre, que durant “tot aquest temps han defensat fermament sense concedir cap marge de raó a les acusacions que se’n feien”.

La primer causa

Aquesta no és l’única causa que es va presentar contra el llibre. El sindicat unificat de la Policia Nacional, Jupol, va materialitzar una querella per injúries, calúmnies i incitació a l’odi contra Comanegra, l’autor i el govern. Els van citar a l’Acte de Conciliació, previ al judici, el dia 25 de setembre del 2019 al Jutjat número 15 de Palma de Mallorca, en què els exigien la retirada del llibre i demanar disculpes públiques. Però quinze minuts abans que comencés es va suspendre l’acte.

Des de Comanegra van presentar un recurs al·legant que, si volien denunciar l’editorial, calia que ho fessin en un jutjat de Barcelona, ja que la seva seu fiscal és a la capital catalana. El recurs va ser acceptat i el jutjat 15 va arxivar el procediment.

‘On és l’Estel·la?’

El còmic ‘On és l’Estel·la?’ és una obra publicada el darrer trimestre del 2018. La protagonista apareix com un “testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d’autodeterminació” entre les quals, va assenyalar a l’ACN Comanegra, les “grans manifestacions de la Diada, l’escorcoll d’impremtes, el 20-S, l’1 d’octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les”.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Rebregada judicial als Piolins que perseguien un il·lustrador català

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings