Rebregada de Jordi Cuixart al Tribunal Constitucional

Mauri creu que el govern espanyol veu que “perdrà la batalla a Europa” i per això “fa gestos” com els indults

Comparteix la notícia
Jordi Cuixart

Jordi Cuixart

Mauri creu que el govern espanyol veu que “perdrà la batalla a Europa” i per això “fa gestos” com els indults

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reaccionat a Twitter a la resolució del Tribunal Constitucional tombant el seu recurs d’empara, assegurant que “els tribunals polítics mai no sorprenen” i que seguirà “utilitzant la presó com a altaveu de denúncia internacional”.

Després d’esgotar totes les vies judicials espanyoles, Cuixart ha constatat que s’obre el camí cap al Tribunal Europeu de Drets Humans: “Anem a Estrasburg a acusar l’Estat”. En un sentit semblant s’ha expressat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, en declaracions a TV3, que ha remarcat que el govern espanyol “veu clar que perdrà la batalla a Europa i per això ara anuncia gestos com els indults, que segur que tenen a veure amb el tactisme que té sempre Pedro Sánchez”.

Mauri, a més, ha volgut destacar que per a la resolució del recurs de Cuixart, el tribunal “s’ha tornat a esquerdar”.

Per últim, ha aprofitat per criticar la recollida de signatures que el PP està impulsant contra la concessió dels indults als presos independentistes. “És la imatge de la Espanya retrograda, que va contra drets i llibertats, contra la ciutadania de Catalunya i la convivència del país. No ho aconseguiran”, ha dit, tot lamentant també que hi hagi declaracions de dirigents del PSOE “que es podem igualar al que diuen el PP i Vox”.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Rebregada de Jordi Cuixart al Tribunal Constitucional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings