Rajoy beneeix la taula de diàleg

Comparteix la notícia

Rajoy veu “bé” el diàleg entre l’Estat i la Generalitat però recorda el “límit” de la Constitució

M. Rajoy

M. Rajoy

Comparteix la notícia

Rajoy veu “bé” el diàleg entre l’Estat i la Generalitat però recorda el “límit” de la Constitució

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha afirmat aquest dijous al Fòrum Toja –on ha actuat de la mà de l’expresident Felipe González- que a ell “li sembla bé” que el govern espanyol i el de la Generalitat “parlin” a la taula diàleg. “Jo també he parlat”, ha dit, malgrat que ha afegit que en aquest cas no li agrada que “sembli que estan al mateix nivell” perquè “en qualsevol tipus de conversa convé cuidar tota la resta”.

En tot cas ha afirmat que en aquestes converses cl tenir en compte que “hi ha un límit que és la Constitució” i el fet que “cap dels que està allà pot disposar del principi de la sobirania nacional”, perquè “és del poble espanyol”. En aquest marc ha posat en dubte que les forces independentistes ara no hagin fet un referèndum declarin la independència “pel fet que hi ha una taula de diàleg”.

Si no ho fan, segons Rajoy, és perquè “han vist el que passa quan es declara la independència” que és que “l’Estat i la nació espanyola té instruments per defensar-se i s’utilitzen amb el suport dels grans partits nacionals”, cosa que “és molt important” perquè “hi ha límits clars”.

Ha afirmat que el referèndum que reclama el Govern “és profundament il·legal” perquè “qui decideix que és Espanya és el conjunt dels espanyols” i “sobre aquesta qüestió no tenim absolutament res a parlar”. Això, segons Rajoy, “convé deixar-ho clar” perquè així s’eviten “altres problemes”.

En aquest marc ha explicat que quan Artur Mas li va demanar el pacte fiscal “i a més em va demanar que el presentés jo al Congrés” es va posar en contacte amb el que aleshores era el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i aquest “en cinc minuts” li va dir que “de cap manera”. Segons Rajoy, després, quan va aplicar el 155, va poder comptar amb els socialistes, un fet que aleshores considerava ja “capital”.

3 pensamientos sobre “Rajoy beneeix la taula de diàleg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings