Indignació de Quim Monzó amb un bar de l’estil “pantumaca”

Quim Monzó explica el bar on no s’ha d’anar si vols un “pantumaca” amb tomàquet triturat

Comparteix la notícia
Quim Monzó

Quim Monzó

Quim Monzó explica el bar on no s’ha d’anar si vols un “pantumaca” amb tomàquet triturat

L’escriptor molt actiu a xarxes socials, ha explicat als seus seguidors què li ha passat quan ha anat a esmorzar al bar on esmorza quan està de vacances. Anava amb les ganes i amb la il·lusió de poder degustar una bona llesca de pa amb tomàquet com s’ha fet tota la vida i com es fa, és a dir, fregant un bon tomàquet madur de penjar sobre la torrada i després regant-ho amb un bon raig d’oli d’oliva.

El que li han donat és el que donen la majoria d’establiments per abaratir costos i per no ‘perdre’ temps. És a dir, tomàquet triturat i untat sobre el pa amb un pinzell. En el millor dels casos l’oli l’introdueixen després. En el pitjor dels casos, l’oli ja ve a la barreja. Dels grans d’all ja no en parlem, ni rastre.

És una pràctica cada vegada més habitual i més que ho serà si la gent no es queixa. Si el pa amb tomàquet no és de veritat és publicitat enganyosa anunciar pa amb tomàquet. Per això que donin als clients brioxeria industrial i suc de taronja envasat.

Normalment qui gestiona aquests negocis són els mateixos que diuen “pantumaca” i no pa amb tomàquet o pa amb tomata o pa amb tomàtiga o qualsevol de les variants dialectals del nostre català.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Indignació de Quim Monzó amb un bar de l’estil “pantumaca”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings