Qui som

EL PROJECTE

Després d’anys d’asfíxia econòmica i d’un menyspreu constant de l’Estat espanyol cap a Catalunya vam decidir crear el diari digital percatalunya.cat amb l’objectiu de denunciar tots els greuges que pateixen les institucions catalanes enfront altres territoris de l’estat així com els insults que, dia rere dia, hem d’aguantar per la nostra condició de catalans.

Aquesta última dècada hem vist que el nacionalisme espanyol més radical i excloent no havia desaparegut sinó que estava adormit i, malauradament, han tornat a aparèixer fantasmes del passat que crèiem oblidats. Un Estatut d’Autonomia –prèviament retallat- aprovat pel nostre Parlament i posteriorment ratificat pel poble de Catalunya era rebentat per un Tribunal Constitucional arbitrari que menystenia la nostra voluntat. Els nostres representants van saber estar a l’alçada i no es van arronsar, tot el contrari: El President Artur Mas es va reunir amb el president del Gobierno d’España, Mariano Rajoy, per demanar-li un règim fiscal per a Catalunya diferenciat de la resta de Comunitats Autònomes, d’acord amb la seva capacitat econòmica i aportació a la guardiola comuna. La resposta va ser un cop de porta als morros que va acabar amb la convocatòria d’eleccions amb el compromís de convocar una consulta. I així va ser, el 9 de novembre de 2014 els catalans van ser preguntats sobre si volien esdevenir un estat independent.

A partir d’aquí, la tensió va augmentar i la repressió ha anat a més fins a creuar tots els límits. Impugnacions constants al Tribunal Constitucional començant per la declaració del Parlament d’inici del procés independentista el 9 de novembre de 2015. Un tribunal que evidencia la judicialització de la política i la politització de la justícia amb un (ex)president del Tribunal Constitucional militant del partit Popular i amb unes decisions discutibles.

I és a finals d’estiu de 2016 quan neix percatalunya.cat un diari amb poca capacitat de difusió però amb moltes ganes de créixer, intentar difondre el procés d’independència i denunciar la repressió i la ignomínia de l’Estat espanyol i del seu aparell. Amb percatalunya.cat vivim l’inici dels capítols més durs, amb l’aplicació de l’article 155, el començament dels presos polítics, l’exili del President Carles Puigdemont i quatre consellers a Brussel·les i la celebració d’unes eleccions imposades per Rajoy, el passat 21 de desembre.

A mitjans de març de 2018 neix l’actual xcatalunya.cat, un espai web molt més professional creat per una empresa catalana especialitzada, amb l’objectiu d’informar a més catalans. Ja amb aquest espai nou, vivim el reingrés a presó de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa. També la detenció de Puigdemont al nord d’Alemanya i la petició de la fiscalia d’aquest país d’extradir-lo a Espanya. Ara ja amb molta més difusió, superant en visites referents de l’independentisme com el Directe.cat i acostant-nos a grans digitals catalans com elMon.cat. Tot acaba de començar i seguirem informant.

A més, per segon any consecutiu, com a complement al diari i a la tasca informativa, oferim el servei de tramitació a la declaració de la renda i, si el client ho desitja, l’ingrés d’aquest impost a la Hisenda catalana. Pensem que és el moment de consolidar aquesta estructura d’estat i fer que esdevingui una realitat.

CONTACTE:

Edita:DIGITAL TOGINAMA S.L
Direcció:Carrer Aribau, 170 1r 2a 08036 – Barcelona
Telèfon:633393232
Correu electrònic:xcatalunya@xcatalunya.cat

Organigrama a 16 de març de 2023

Administrador: Pol Nadal

Cap de redacció: Francesc Martín

Redactors: Mireia Puig, Vicenç Clos Balcells

Col·laboradors: Nacor Valenzuela, Rosó Garcia